Претрага
[rstr_selector]

Subvencije za navodnjavanje

Poznato je da dobrih prinosa u svim granama poljoprivrede nema bez primene adekvatnih agrotehničkih mera. Jedna od njih je i navodnjavanje, bez koga je u našim uslovima, gotovo nemoguće zamisliti visok prinos bilo koje poljoprivredne kulture.

Ministarstvo poljoprivrede, raspisalo je konkurs za raspodelu 266 150 000 dinara namenjenih za izgradnju vodozahvata i primarne mreže za navodnjavanje. Uslovi konkursa, koji traje do 3. juna, poropisuju da se dodeljuje 300 000 dinara po navodnjavanom hektaru.

Pravo na ova bespovratna sredstva imaju poljoprivredni proizvođači i udruženja vodokorisnika, o čemu govori Branko Tanasković iz Poljoprivredne savetodavne stručne službe Čačak.

{soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/branko-tanaskovi{/soundcloud}

Branko Tanasković izlaže kriterijume po kojima će sredstva biti dodeljena, ali ističe da pojedina čačanska sela spadaju u područja sa otežanim uslovima rada i da kao takva imaju proiritet pri dodeli ovih sredstava.

{soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/branko-tanaskovi-1{/soundcloud}

Za dodatne informacije o ovom konkursu, zainteresovani se mogu obratiti Poljoprivrednoj savetodavnoj i stručnoj službi Čačak na telefon 032/320 710.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести