Sudski izvršitelji u petak ponovo u FRA

Sudski izvršitelji u petak ponovo u FRA

Postupak izvršenja je bio u zastoju kako bi stranke postigle dogovor, međutim, to se nije dogodilo

0

Novi dolazak sudskih izvršitelja u pogon kugličnih vretena Fabrike reznog alata zakazan je za petak 31. maj, kaže Milutin Nikitović, predsednik samostalnog sindikata Fabrike. Prema njegovim rečima, iako je postupak izvršenja bio u zastoju do 15. maja kako bi stranke u ovom postupku postigle dogovor, do toga nije došlo.

– Prema informacijama koje posedujem, nije došlo do bilo kakvog dogovora, tako da je sudija Urošević za petak zakazala novo izvršenje. Dobili smo i obaveštenje da će asistirati policija, a kako će se sve tačno odvijati, još uvek ne znam. Takođe ne znam ni zašto nije došlo do dogovora, mi kao Sindikat nismo učestvovali u tim pregovorima, kao ni menadžment farbike. Država je većinski vlasnik i pita se oko svega, mi ne možemo ništa sami da uradimo bez resornog Ministarstva, navodi sagovornik.

Novčane kazne radnicima koji su sprečili preuzimanje pogona 

Izvršitelji su do sada 15 puta pokušavali da uz asistenciju policije prinudno preuzmu pogon za proizvodnju kugličnih vretena, ali su radnici to svaki put sprečili. Nikitović kaže da se još uvek ne zna da li će u petak biti organizovanog okupljanja radnika, i podseća da je njih oko 45 dobilo novčane kazne zbog sprečavanja sudskog izvršenja.

– Prethodnih nekoliko puta kada su dolazi izvršitelji zajedno sa policijom, tu su bili i radnici Fabrike, tako da su nas tada popisivali. Dva puta do sada smo dobili kazne u iznosu od po 10.000 dinara za ometanje izvršenja ulaska u taj objekat.

POSTAVI ODGOVOR