Sudski izvršitelji u sredu ponovo u FRA

Sudski izvršitelji u sredu ponovo u FRA

Izvršitelji su do sada 17 puta pokušavali da uz asistenciju policije prinudno preuzmu Pogon za proizvodnju kugličnih vretena, ali su ih radnici u tome svaki put sprečili; predstečajni postupak je pokrenut zbog duga Fabrike iz osamdesetih godina

0

Novi dolazak sudskih izvršitelja u pogon „Kuglična vretena” Farbike reznog alata zakazan je za sredu, kaže Milutin Nikitović, predsednik Samostalnog sindikata fabrike. Prema njegovim rečima, u prethodnom periodu je bilo nekih pregovora između fabričkog rukovodstva i kupca tog pogona, ali bez bitnijih rezultata.

U međuvremenu je pokrenut predstečajni postupak zbog duga Fabrike na osnovu obaveza Pariskog i Londonskog kluba iz osamdesetih godina prema Alfa banci, koju je kasnije kupila AIK banka.

– Izvršitelji i policija su najavili svoj dolazak za 18. septembar, u 7.00 sati ujutru. Bilo je nekih razgovora da se taj postupak zaustavi, da bi se došlo do nekakvog dogovora, ali je ipak obnovljen. U petak smo dobili informaciju iz AIK banke da je pokrenut predstečajni postupak u Farbici, za dug Pariskog i Londonskog kluba iz osamdeset i neke godine, koji iznosi oko 800 hiljada evra. Videćemo kako će se ta situacija odvijati do 9. oktobra za kada je zakazano ročište. Nadam se da ćemo uspeti da sa nadležnim ministarstvima i lokalnom samoupravom postignemo dogovor i da nađemo najbolje rešenje, da Fabrika nastavi da radi i da dočeka tu privatizaciju, kaže Nikitović.

POSTAVI ODGOVOR