[rstr_selector]

Sukob vlasti i opozicije oko dodele Decembarske nagrade

Tokom jučerašnjeg zasedanja Skupštine grada Čačka, odbornici su razmatrali izveštaj o realizaciji gradskog budžeta za prvih devet meseci ove godine. Po rečima Aleksandra Maksimovića, predsednika odborničke grupe Srpske napredne stranke u Skupštini grada, najveću polemiku izazvao je predlog Odluke o dodeli Decembarske nagrade, kada su najviše negodovali odbornici Dveri.

– Najviše polemike je bilo oko toga da li gospodin Milenko Kostić, vlasnik „Auto-Čačka“, treba da dobije Decembarsku nagradu. Odbornici Dveri su žučno raspravljali na tu temu i koristili razne argumente kako bi osporili kandidaturu Kostića za nagradu. Očigledno je da je u pitanju nervoza pred izbore u Lučanima. Prošle godine se Kostić zbog neadekvatnog obrazloženja predloga nije našao u grupi dobitnika, odnosno u grupi predloženih, a Dveri su tada lamentirale nad njegovom sudbinom i pitale kako se najveći čačanski privrednik nije našao na toj listi. Ovoga puta su se sa njihove strane čuli suprotni argumenti, što prema mojoj proceni govori o njihovoj nedoslednosti jer su vrlo skloni da menjaju svoje stavove u zavisnosti od svojih interesa.

Obradović: Nije primereno da Kostić dobije Decembarsku nagradu

Boško Obradović, predsednik Dveri, naveo je razloge zbog kojih predstavnici ove odborničke grupe nisu za to da Milenko Kostić dobije Decembarsku nagradu grada Čačka:

– Smatramo da bi bilo neprilično da dobitnik bude gospodin Milenko Kostić jer je aktuelni gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, zaposlen kod Kostića u firmi, zajedno su investitori izgradnje zgrade na mestu srušenog bioskopa „Sutjeska“, a tamo postoji jedna ozbiljna afera divlje gradnje i na kraju, zato što se Kostić uključio u kampanju Srpske napredne stranke u Dragačevu. Naime, on je pre nekoliko dana viđen u Dragačevu kako sa Milunom Todorovićem i Zoranom Drobnjakom obećava novi asfalt dragačevskim seljacima. On nesumnjivo ima zasluge kao čovek koji je privrednik u našem gradu, koji plaća porez i pomaže zdravstvene i sportske institucije koje mogu da mu odaju priznanje za to. Prosto je neprilično da dobije Decembarsku nagradu u trenutku kada vodi kampanju za SNS na lokalnim izborima u opštini Lučani. Iz tih razloga odbornička grupa Srpskog pokreta Dveri neće glasati za taj predlog, kaže Obradović.

„Predstavnici Srpske napredne stranke govore neistine”

Obradović ističe da odbornička grupa Dveri prošle godine nije podržala predlog da Milenko Kostić bude jedan od kandidata za Decembarsku nagradu, kako to tvrdi Aleksandar Maksimović.

– Naravno da je u pitanju neistina kao što je uvek slučaj kada govore predstavnici SNS-a. Možete pronaći snimak mog govora od prošle godine i čuti šta sam tačno rekao. Pravo pitanje je šta se izmenilo u Srpskoj naprednoj stranci koja je prošle godine odbila taj predlog, a ove godine ga prihvata.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести