[rstr_selector]
Image by Andreas Lischka from Pixabay

Sunčano i toplo vreme, bioprognoza uglavnom povoljna

Vremenska prognoza

U srbiji će danas biti sunčano i toplo vreme. U popodnevnim satima, kiša ili kratkotrajni pljuskovi mogući su samo ponegde u brdsko-planinskim krajevima Srbije. Vetar će biti slab do umeren jugoistočni, krajem dana i tokom noći na jugu Banata u pojačanju. Najviša dnevna temperatura biće od 23 do 26 stepeni.
Sunčano i toplo biće i u Čačku. Duvaće slab jugoistočni vetar, a najviša dnevna temperatura biće 25 stepeni.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija pogodovaće hroničnim bolesnicima i meteoropatama. Tegobe mogu imati osobe sa srčanim problemima i varirajućim krvnim pritiskom. Nesanica i smanjena koncentracija su moguće meteoropatske reakcije.

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog Vodovoda radiće u toku prepodneva na izradi priključka na vodovodnu mrežu u Ulici episkopa Nikifora Maksimovića zbog čega su moguća kratkotrajna isključenja vode, a u Ulici vojvode Stepe je došlo do kvara kod OMV pumpe. Kvar će biti saniran u toku prepodneva, a za vreme radova je moguće kratkotrajno isključenje vode.

Hitna pomoć

U hitnoj medicinskoj službi u Čačku lekari su obavili 41 pregled, a 33 puta su intervenisali na terenu. U milanovačkoj hitnoj pomoći je bio povećan broj intervencija u odnosu na prethodne dane, u stanici hitne pomoći lekari su obavili 47 pregleda, a kućnih poseta je bilo 11.

Policijska uprava

Prema podacima Uprave saobraćajne policije u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima u toku jučerašnjeg dana nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Čačku se dogodila jedna u kojoj nije bilo povređenih lica. Radarske kontrole ovog prepodneva se nalaze na putu između Mojsinja i Mrčajevaca gde će biti do 14 časova.

Stanje na putevima

Uslovi za vožnju i danas će biti povoljni, kolovozi su suvi, vidljivost je dobra, a saobraćaj je umerenog intenziteta. Građevinska sezona je u punom jeku pa je sve veće prisustvo putara sa mehanizacijom na frekventnijim ali i onim manje opterećenim putevima. Na
Na deonici autoputa Miloš Veliki danas do 12 sati se izvode radovi na postavljanju ublaživača udara na isključenju na petlji Preljina u pravcu Beograd – Pakovraće. U zoni radova za saobraćaj su zauzete zaustavna i vozna saobraćajna traka. Do 15 časova će se izvoditi radovi na ozelenjavanju putnog pojasa na bankini od petlje Pakovraće do petlje Preljina, a za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka.
Radovi na rehabilitaciji kolovoza izvode se na deonici između Mrčajevaca i Bumbarevog Brda gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora, a usporeno se prolazi i deonicom Kokin Brod – Pribojska Banja. Na deonici Kumanica – Golijska Reka izvode se radovi na sanaciji klizišta.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim i teretnim terminalima trenutno nema dužih zadržvanja.

 

 

 

Поделите вести