[rstr_selector]

Сусрет кошаркашких ветерана Чачка и Љубљане 6. априла у Борчевој хали

По угледу на Лигу ветерана, у којој су пре једне деценије играла позната кошаркашка имена, догађај који ће у четвртак бити организован у Чачку могао би да прерасте у нешто слично томе, али је за његову организацију потребна, превасходно, добра воља…

У четвртак 6. априла у Чачак долази делегација кошаркашких ветерана Љубљане, коју чине како кошаркаши тако и спортски радници из Словеније, а предводе је позната кошаркашка имена – Иво Данеу и Петер Мартер. Разлог њиховог одласка у наш град је кошаркашка утакмица егзибиционог карактера која ће се одиграти са кошаркашким ветеранима Чачка, истог дана са почетком у 15 часова у Борчевој хали.

Идеја о сусрету и дружењу некадашњих кошаркаша из Љубљане и Чачка потекла је управо од Ива Данеуа и Петера Мартера, а подржали су је бивши играчи Кошаркашког клуба Борац и Кошаркашког клуба Железничар, чачански спортски радници, љубитељи кошарке и Град Чачак, прича Љубомир Сикора, члан Организационог одбора овог догађаја.

– У години када је Чачак национална Престоница културе, у оквиру тог програма организује се и отварање Музеја кошарке у нашем граду. Како се Музеј кошарке бави историјом кошарке, а Чачак претендује да постане град кошарке по свим резултатима које је до сада имао, делегација кошаркашких ветерана Словеније на челу са Ивом Данеуом и Петером Мартером изразила је жељу да одигра утакмицу са кошаркашким ветеранима Чачка. Ми смо то прихватили, додуше, у том моменту нисмо били баш потпуно сигурни с обзиром на то да гости имају више искуства и дуже се баве „ветеранском кошарком”. Утакмица ће бити одржана сутра са почетком у 15 часова у Хали Кошаркашког клуба Борац. Са наше стране ту ће бити спортски радници Чачка на челу са Радмилом Мишовићем. Идеја нам је, а надам се да ћемо и успети, да ову манифестацију уврстимо у традиционалне годишње манифестације.

По угледу на Лигу ветерана, у којој су пре једне деценије играла позната кошаркашка имена, догађај који ће у четвртак бити организован у Чачку могао би да прерасте у нешто слично томе, али је за његову организацију потребна, превасходно, добра воља, рекао је Љубомир Сикора и додао да би таква спортска манифестација била од значаја како за историју кошарке, тако и за наш град.

– Пре 10-ак година постојала је такозвана Лига ветерана. У тој лиги су у то време играла имена која су позната широј јавности – Андрић, Андроић, Мирко Дробњак, Шаранчић…Тада су се појединачни турнири играли у Суботици, Новом Саду, Нишу, Чачку…Међутим, те нити су покидане јер Кошаркашки савез Србије није имао слуха да задужи некога за такву идеју и да је омасови. Ми као град, који иначе претендује да постане промовисан као град кошарке можемо, ако буде заинтересованих спортских радника, да то уврстимо у неки програм па да покушамо да у Чачку направимо први турнир кошаркашких ветеранских екипа, закључио је Љубомир Сикора.

Фото: Бранко Миловановић

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *