[rstr_selector]
Image by jplenio from Pixabay

Sutra bez struje deo grada zbog revizije trafostanice „Čačak 2“

Elektrosnabdevanje

U Čačku i Ivanjici nema većih kvarova na elektro mreži. Na području Gornjeg Milanovca problema sa snabdevanjem strujom ima u Donjim Branetićima, Katrićima i Vrnčanima gde domaćinstva nemaju po jednu fazu, a u Dragačevu su zbog kvara na dalekovodu bez struje selo Rti i Industrijski kombinat Livnica u Guči. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodneva.
Sutra će zbog radova na reviziji opreme u trafo-stanici „Čačak 2“, bez struje biti potrošači u ulicama Crnogorskoj, Makedonskoj, Zlatiborskoj, Bosanskoj, Čedomira Vasovića, Balkanskoj, u Lozničkom polju, u Ulici 600, u delu Bulevara oslobođenja, kod zgrade Gvožđar, u naselju oko starog pogona Mehanizacije, u ulici Braće Spasić, kod supermarketa „Roda“ i „Maksi“ i u Ulici Čačanski partizanski odred. Planirano je da se radovi izvode od 06.00 do 10.00 sati.

Vremenska prognoza

U većem delu Srbije danas će biti pretežno sunčano, samo se na jugu i jugoistoku uz promenljivu oblačnost ponegde očekuju kratkotrajns kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vetar će biti slab do umeren, u planinskim predelima povremeno jak, severni i severozapadni. Najniža temperatura od 12 do 17 stepeni, a najviša od 25 do 29 stepeni.
U Čačku i okolini danas će biti pretežno sunčano i toplo vreme uz slab severni vetar. Jutarnja temperatura biće oko 16, a najviša dnevna 27 stepeni.

Bioprognoza

Očekuje se nešto povolјnija biometeorološka situacija. Izvestan oprez se i dalјe savetuje astmatičarima i kardiovaskularnim bolesnicima. Od meteoropatskih reakcija mogu se javiti problemi sa snom i razdražlјivost.

Stanje na putevima

Vikend i početak letnje turističke sezone, usloviće danas pojačan saobraćaj na glavnim putnim pravcima, posebno na onim koji vode ka Bugarskoj, Makedoniji i Crnoj Gori. Usporena vožnja očekuje vozače na deonicama na kojima se izvode radovi.
Na magistrali pored Ibra posle Kraljeva kod Bogutovca saobraćaj se odvija nešto usporenije zbog radova na sanaciji klizišta. Zbog radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila na deonicama, Aranđelovac – Gornja Šatornja i Kokin Brod – Pribojska Banja, kao i na putu između Bajine Bašte i Perućca zbog sanacije klizišta. Završeni su radovi na sanaciji kolovoza na deonici Bumbarevo Brdo – Mrčajevci i saobraćaj se odvija normalno.
Prema podacima iz Auto-moto saveza Crne Gore radova ima i na magistralnim putevima odmah pri ulasku u Crnu Goru, zbog kojih se saobraćaj potpuno obustavlja između graničnog prelaza Špiljani i mesta Rožaje. Danas i sutra saobraćaj će biti obustavljen od 9 do 15 časova, a do 30. juna predviđena je i obustava saobraćaja i od graničnog prelaza Jabuka do mesta Ranče na magistrali koja vodi ka Pljevljima.
Prema informacijama Uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 15 minuta, ali su tokom dana moguća duža zadržavanja od trenutnih. Na teretnim se beleže duža zadržavanja na graničnom prelazu Horgoš, gde kamioni i šleperi čekaju oko dva sata.

Поделите вести