[rstr_selector]
Ljubić kej, Foto: Dženarika info

Sutra bez struje Ljubić kej, Ljubić i deo Trbušana

Elektrosnabdevanje

Zbog planiranih radova na godišnjoj reviziji trafo-stanice „Ljubić“ sutra će bez struje biti Ljubić kej, veći deo Ljubića i delovi Trbušana. Isključenje je planirano od 08.00 do 14.00 časova, a ulice u kojima neće biti struje su: Milenka Nikšića, Braće Kovačević, Knićaninova, Prištinska, Braće Novičić, Kneginje Ljubice, Njegoševa, Sarajevska, Danice Marković, Ciglarska, Belog Damjanovića, Miladina Boškovića, Milorada Miloševića. Bez struje će biti i naselja Suva Morava i Suvi Breg, ulice Slavka Krupeža, početak Vidosava Kolakovića, ulice 27 A 28, Radovana Jovanovića, 1300 kaplara, Radovana Bogetića, Vasilija Bojovića, Put Crnogoraca, Vučića Petrovića i naselje Matijine Livade, zatim ulice Avalska, Šumadijska, naselja oko OŠ „Tanasko Rajić“, Poletovog igrališta i zadružnog doma u Ljubiću, ulica Dragoslava Bojića sa okolnim ulicama i naselje „Ranitovići“ i oko spomenika Tanaska Rajića. U Trbušanima će bez električne energije biti ulica Aleksandra Savića sa okolnim ulicama, Šumadijine zgrade, naselje oko FOČ-a i naselja Lugovi i oko kamenog mosta.

Vremenska prognoza

Nakon svežeg jutra, u većem delu zemlje će biti pretežno sunčano i toplo. Pre podne se na severu, a posle podne i uveče u zapadnim i centralnim krajevima očekuje promenljivo oblačno vreme, ponegde sa kratkotajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Vetar će biti slab do umeren severozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 16, a najviša od 27 do 33 stepena.
U Čačku će danas biti pretežno sunčano i toplo. Jutarnja temperatura biće oko 16 stepeni, a najviša dnevna 31 stepen.

Bioprognoza

Danas se očekuju relativno povolјne biometeorološke prilike koje mogu doprineti smanjenju tegoba kod svih hroničnih bolesnika, osimsrčanih. Od meteoropatskih reakcija moguće su nesanica, nervoza i uznemirenost u blagoj formi. Neophodna je adekvatna zaštita od UV zračenja jer je UV indeks u domenu veoma visokih vrednosti.

Stanje na putevima

Sunčan i topao dan koji donosi dobre uslove za vožnju, a pojačan saobrćaj se očekuje ka omiljenim turističkim destinacijama i izletištima.
Danas se izvode radovi na košenju putnog pojasa na deonici autoputa Ljig – Takovo. Za vreme radova, do 15 ćasova će biti zauzete zaustavne saobraćajne trake, u oba smera. Isti radovi danas se izvode na deonici Lajkovac – Ljig, gde će takođe do 15 časova biti zauzeta zaustavna saobraćajna traka, u smeru ka Surčinu.
U toku je sanacija kolovoza na deonici od Čačka ka Guči, pa se od 07.00 do 17.00 časova, saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje vozila, a alternativni pravac vodi preko Pakovraća i Lučana do Guče. Radovi na rehabilitaciji kolovoza izvode se na deonici između Mrčajevaca i Bumbarevog Brda, pa se od 7 do 17 časova vozila naizmenično propuštaju uz pomoć semafora
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim i teretnim terminalima nema dužih zadržavanja, ali ona zbog vikenda tokom dana mogu biti promenljiva.

Поделите вести