Sutra na Rudniku počinje „Srpski Holywood”

Sutra na Rudniku počinje „Srpski Holywood”

Festival počinje sutra uveče i traje do nedelje, a prvi put ima internacionalni karakter

0
Foto: Z. Glišović

Ove godine se, osmi put po redu, pored natpisa „Srpski Holywood” na najlepšem delu planine Rudnik održava filmski festival na kome će prvi put biti prikazani filmovi stranih autora. Interesovanje mladih umetnika je bilo veliko, pa je na konkurs pristiglo oko 400 filmova iz svih krajeva sveta od kojih je izabrano 34 koji će biti prikazani na festivalu, kaže Ivan Jakovljević, glavni organizator festivala.

– To su filmovi iz 19 zemalja, uglavnom se radi o evropskim zemljama, ali imamo dva filma iz Amerike i jedan iz Azije, tačnije iz Irana. Takođe, imamo i tri domaća autora čija će ostvarenja biti prikazana na festivalu.

U slučaju lošeg vremena projekcije se sele u Dom kulture na Rudniku

Organizatori festivala se nadaju da će ih vreme poslužiti i da će posetioci moći da uživaju kako u filmovima, tako i u prirodi i prelepom pogledu sa planine Rudnik.

– U slučaju lošeg vremena imamo alternativu i sve projekcije će se održavati u Domu kulture u varošici Rudnik. U planu je da se tu tokom drugog i trećeg dana festivala, odnosno u subotu i nedelju, održe dnevne projekcije od 17 do 18:30 časova, a večernje projekcije su zakazane za 20:30 časova tokom sva tri festivalska dana u Srpskom Holivudu ili u Domu kulture na Rudniku, kaže Jakovljević.

POSTAVI ODGOVOR