Sutra na Zlatiboru IX Međunarodni festival sportskog filma

Sutra na Zlatiboru IX Međunarodni festival sportskog filma

U okviru programa festivala biće održana projekcija filma „Milutinac, legenda koja živi”, a premijerno će biti prikazani film „General Đukić” i dokumentarni film o Školskoj košarkaškoj ligi

0

IX Međunarodni festival sportskog filma Zlatibor, biće otvoren sutra u zlatiborskom Kulturnom centru u 18 časova. Tom prilikom biće uručene nagrade i posebna priznanja za izuzetne takmičarske rezultate, kaže Marija Jeremić, pomoćnik predsednika opštine Čajetina za odnose sa javnošću.
– Ovoga puta smo, u želji da ne prekidamo vrednu i lepu tradiciju, odlučili da se festival ipak održi uz poštovanje svih zdravstvenih mera i preporuka, ali nažalost bez prisustva publike. Otvaranju festivala prethodiće konferencija za medije sa početkom u 15 časova u pozorišnoj sali  Kulturnog centra Zlatibor, dok će svečano otvaranje biti u 18 časova. Dobitnici nagrade Festival sportskog filma Zlatibor 2020 za životno delo, ove godine su Vladimir Cvetković, Vera Nikolić, Perica Radenković, Radio-emisija „Vreme sporta i razonode” povodom 60-godišnjice postojanja. Dobitnik povelje Nataša Kovačević „Heroj sporta i života” je paraolimpijac Miloš Zarić. Posebna priznanja za izuzetne takmičarske rezultate biće uručena Košarkaškom klubu Zlatibor i Fudbalskom klubu Zlatibor, rekla je Marija Jeremić.

U okviru programa festivala biće održana projekcija filma „Milutinac, legenda koja živi”, autora Vladimira Stankovića, koji je režirao Vladimir P. Petrović. Premijerno će biti prikazan film „General Đukić”, reditelja Ognjena Rakčevića i Milana Todorovića, dok će nakon dodele nagrada i priznanja premijerno biti prikazan slovenački dokumentarni film o Školskoj košarkaškoj ligi, reditelja Tonija Cahuneka.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR