Претрага
[rstr_selector]

Sutra počinju Dani fotografije u Čačku

U organizaciji Foto kino kluba Čačak i Foto saveza Srbije u Domu kulture sutra počinju sedamnaesti po redu Dani fotografije. Ljubitelji fotografije će do 20. oktobra imati priliku da pogledaju tri izložbe.

– Zainteresovani će sutra od 13.00 časova imati priliku da pogledaju „Prvi republički kup klubova Srbije”. To je izložba koja je ove godine aktivirana po prvi put. Drugi deo je izložba „Čačani – majstori fotografije” – vrlo interesantna izložba koja je po formatu i sadržaju nešto drugačija od svega onoga što su ljubitelji fotografije do sada mogli da vide. Nju čine majstori fotografije koji su rođeni i koji su radili u Čačku: Dragiša Radulović, Branko Jakovljević, Zoran Milošević, Milenko Savović Savo i ja. Mi ćemo se sa svojim radovima predstaviti na izložbi. Još jedna izložba koja će biti dostupna našim sugrađanima, ali i svima onima koji su obožavaoci fotografije je „Porodični portret”. Njen autor je Radenko Raćo Radovanović, član Foto kino kluba. Na kraju programa biće održana Foto tribina koja je posvećena stvaranju kolekcija fotografija. To je velika nepoznanica i dilema kod svih autora – kako i na koji način sastaviti kolekciju. Izložbe će biti postavljene u gornjem i donjem holu Doma kulture, kao i u prostoriji bivšeg Kluba, kaže Vojislav Pešterac, predsednik Foto kino kluba.

Za Čačak se može reći da je grad fotografije, a činjenica koja o tome svedoči je da trenutno postoji pet foto klubova koji odlično funkcionišu.

– Svaki od tih klubova radi svoj deo posla, neki se bave izlagačkom fotografijom, neki organizovanjem izložbi. Sve to utiče na razvoj fotografije u našem gradu. Zbog toga nije ni čudno da su ove godine među deset kolekcija različitih klubova Srbije izabrane tri iz Čačka, koje će biti predstavljene sutra u Domu kulture, kaže Pešterac.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести