Sutra se održavaju peti po redu „Dani patrijarha Pavla“

Sutra se održavaju peti po redu „Dani patrijarha Pavla“

„Nećemo dozvoliti da se uruši ideja koja je od samog početka zacrtana, a to je suština da slavimo ime i delo patrijarha Pavla i da baštinimo njegovo delo kako bismo sebe popravljali i bili bolji ljudi“

0

U manastiru Blagoveštenje u Ovčar Banji sutra se održavaja peti po redu „Dani patrijarha Pavla“. Manifestacija će biti otvorena u 10 sati izložbom drvorezbarske kolonije „Krst patrijarha Pavla“, kaže Drago Milošević, osnivač i predsednik organizacionog odbora. Po njegovim rečima, u planu je izrada prvog časopisa koji će biti posvećen ovoj manifestaciji.

– Posle liturgije koja će biti služena u 8 sati, svečano ćemo otvoriti petu po redu manifestaciju koju organizujemo u slavu patrijarha Pavla. Nakon toga biće dodeljene nagrade za najbolje urađene radove, ručno rezbarene krstove kolonije „Krst patrijarha Pavla“ i zahvalnice učesnicima. Svi zajedno, sutra ćemo po peti put uznositi te krstove koji su urađeni između dve kolonije u slavu lika i dela patrijarha Pavla. Ove godine će manifestacija biti nešto redukovanija i manja po obimu, tako da nećemo imati ona okupljanja u zatvorenom prostoru kao što su besede i koncerti. Nadam se da ćemo za mesec dana uraditi sajt manifestacije „Dani patrijarha Pavla“koji će biti obiman i sadržajan i na njemu će biti sve ono što je do sada urađeno od samog početka 2016. godine. U dogovoru sa Gradom Čačkom, pokroviteljem manifestacije, u planu je da izdavanje prvog časopisa posvećenog ovoj manifestaciji. Kada uradimo sajt i časopis, planiramo da se do kraja godine još jednom okupimo i da promovišemo sve to što smo do sada uradili. Nadam se da je sve što je urađeno dostojno imena i dela patrijarha Pavla jer se maksimalno trudimo da tako bude. Nećemo dozvoliti da se uruši ideja koja je od samog početka zacrtana, a to je suština da slavimo ime i delo patrijarha Pavla, da baštinimo njegovo delo kako bismo prošli kroz ovozemaljski život bolji, sebe popravljali i bili ljudi, jer nas je patrijarh Pavle celog svog misionarskog života učio tome. Ne samo da nam je govorio kako treba postupati kako bismo bili bili bolji, nego je to sam činio, a više je činio nego što je govorio. Mi smo i osnovali ovaj  duhovno umetničko-obrazovni sabor da bi se ugledali na velikog, svetog čoveka, da bi se ugledali na njegovo delo, jer ako je on mogao u 21. veku da postupa i živi po Jevanđelju, možemo i mi da korigujemo sebe. Kada bi se svi ljudi pridržavali toga, ne bi bilo ratova i sukoba, čovek bi bio čovek prema svakome bez obzira ne veru, naciju, socijalni i svaki drugi status, rekao je Drago Milošević.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR