[rstr_selector]

Svako vodi svoju politiku: Užički malinari nisu bili pozvani na sastanak sa Vladom

Predstavnici Asocijacije malinara Srbije sastali su se juče sa predstavnicima Vlade i Ministarstva poljoprivrede kako bi razgovarali o problemima koji su se pojavili u delu otkupa maline i tom prilikom je ocenjeno da je nedopustivo prekidati otkup maline, bez prethodne najave proizvođačima.

Slađana Stanković, predsednica Skupštine Udruženja poljoprivrednih proizvođača Užice, kaže da članovi ovog Udruženja nisu bili pozvani na ovaj sastanak, zbog čega smatra da svako udruženje na svoj način traži rešenje za trenutne probleme u malinarstvu.

– Mi smo krenuli sa protestima i očekivali smo da će se i ostala udruženja naći u toj priči i podržati našu borbu za cenu i za sve ostale probleme u malinarstvu, ali to se nije dogodilo. Čini mi se da svako udruženje vodi svoju politiku i zasebno pokušava da reši ovaj problem, kaže naša sagovornica.

Malinarima obećano da će biti rešen problem niske otkupne cene

Stankovićeva je rekla da je nakon protesta u Prijepolju, bilo razgovora sa predstavnicima resornih ministarstava na kojima je proizvođačima obećano da će se rešiti problem sa niskom otkupnom cenom. Ona očekuje da će narednih dana biti poznato da li će biti ispunjena data obećanja.

– Otkupna cena maline u Prijepolju je bila oko 50 dinara, što je ponižavajuće, pa smo zbog toga stupili u protest. Nakon toga su vođeni razgovori u Ministarstvu gde nam je čvrsto obećano da ćemo mi kao poljoprivredni proizvođači biti zadovoljni i jedino što nam je preostalo jeste da verujemo na reč nekim institucijama. U narednih dva do tri dana ćemo videti da li će ispuniti obećanje, kaže Slađana Stanković.

Поделите вести

Остави коментар

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *