[rstr_selector]

Sve više posla za lekare i babice u čačanskom porodilištu

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU čačanskom porodilištu u protekla dva dana zabeleženo je 16 porođaja, a u toku prethodna 24 sata rođeno je osam beba, dva dečaka i šest devojčica. U Gornjem Milanovcu je u toku jučerašnjeg dana rođena jedna beba i to devojčica.

Vodosnabdevanje

voda-sevis-obrPrema informaciji iz čačanskog Vodovoda u Ulicama Savkovića Kosa i Gvozdena Paunovića došlo je do kvara na vodovodnoj mreži. Kvar će biti saniran u toku dana, a za vreme radova moguće je kratkotrajno zatvaranje vode. U ostalim delovima čačanskog vodosistema snabdevanje vodom je uredno. U Gornjem Milanovcu do 11.00 sati bez vode će biti Rzavska ulica, do 12.00 deo naselja Nevade, Mramor 2, a povremene prekide u isporuci vode u toku dana imaće potrošači u Solunskoj ulici.

Hitna pomoć

hitnaPomoć lekara u čačanskoj Hitnoj medicinskoj službi u toku prethodna 24 sata zatražilo je 38 pacijenata, a lekari su na terenu intervenisali 42 puta. U Gornjem Milanovcu su lekari obavili 33 ambulantna pregleda i šest kućnih poseta. Najviše posla imali su ivanjički lekari koji su u ordinaciji obavili 81 pregled, a kućnih poseta je bilo devet.

Bioprognoza

bioprognozaOčekuju se relativno povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih osoba. Izvesne tegobe mogu osetiti srčani bolesnici. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom i promenlјivo raspoloženje.

Uprava saobraćajne policije

stop2U Čačku se juče dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj je jedna osoba zadobila lakše telesne povrede, dok u Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Pripadnici saobraćajne policije zaduženi za kontrolu brzine kretanja vozila, biće raspoređeni na gradskim saobraćajnicama u Čačku do 22.00 časa.

Поделите вести