[rstr_selector]

Сви главни путни правци проходни, магла и поледица успоравају вожњу

Слабе снежне падавине данас треба очекивати само у планинским пределима, али због ниских температура оне ће додатно отежавати вожњу, јер је поледица у таквим условима израженија, а лед покривен новим снегом, што може условити проклизавање возила. Магла може смањивати видљивост на путевима поред река и у котлинама, појављује се и на појединим деоницама ауто-путева, а има је и у западним и југозападним крајевима Србије.

Почетак викенда донеће смену туриста и појачан саобраћај на путевима ка ски-центрима, а према информацијама из зимске службе ЈП „Путеви Србије”, добра је проходност путева на прилазима зимским туристичким центрима.

Забрањен је саобраћај за камионе са приколицом и шлепере на појединим путевима II и III приоритета на подручју Ваљева, Шапца, Лознице, Ивањице, Бајине Баште, Рашке и Новог Пазара.

Успорена вожња очекује возаче на делу магистралног пута Пожега – Косјерић, где је дошло до појаве клизишта у близини места Тубићи, а где се саобраћај одвија наизменичним пропуштањем возила.

Према подацима Управе граничне полиције, задржавања очекују возаче на теретним терминалима на улазу у Мађарску, Хрватску и Бугарску, док су на путничким терминалима чекања око 15 минута.

Поделите вести