[rstr_selector]

Svi radnici čačanskog Vodovoda angažovani na saniranju dva velika kvara

Na Vodovodnoj mreži u Čačku jutros su registrovana dva velika kvara zbog čega su, prema rečima Vladimira Đinića, šefa službe za izgradnju i odražvanje u čačanskom Vodovodu, svi radnici  angažovani na njihovom saniranju. Veći deo radnika radi na saniranju kvara na obilaznom putu preko puta firme „Prohrom“, dok se druga ekipa nalazi u Prislonici. Međutim, tu problem stvara led na putu, pa je neizvesno da li će taj kvar biti otklonjen danas.

– Na obilaznom putu u Bulevaru Oslobodilaca, preko puta firme „Prohrom“ je došlo do velikog kvara na magistralnom cevovodu, pa smo tu angažovali dve trećine službe za izgradnju i održavanje, a ostali su otišli u Prislonicu. Do kvara na obilaznom putu je verovatno došlo zbog popuštanja spojeva na cevima, tzv. „mufova“ i to popravljamo bez zaustavljanja vode, tako da za sada svi potrošači imaju vode. Kvar je na velikoj dubini zbog čega smo uputili sve raspoložive kamione kako bi obezbedili da što pre počnemo sa saniranjem kvara, rekao je Vladimir Đinić.

Led na putu otežava saniranje kvara u Prislonici 

Đinić kaže da je saniranje kvara u Prislonici pod znakom pitanja jer ekipe zbog neočišćenog puta ne mogu da dođu do mesta gde je pukla cev.

– U Prislonici imamo kvar koji je vrlo zahtevan, jer ne možemo da izađemo na predmetnu lokaciju. Kvar je iznad auto-servisa „Ristić“ gde na pristupnom putu, koji je uzvišen, ima leda tako naša ekipa sa mehanizacijom bezuspešno pokušava da izađe do mesta kvara. Ako danas ne budemo u mogućnosti da izađemo na lice mesta, verovatno ćemo taj kvar popraviti sutra, rekao je Đinić.

Povećan broj pucanja vodomera 

Vladimir Đinić kaže da je tokom prazničnih dana bio povećan broj pucanja instalacija na vodomerima.

– Građani očigledno nisu pazili i čuvali svoje instalacije i merna mesta zbog čega je bilo čestih pucanja na vodomerima. Još jednom bih apelovao na građane da zaštite svoja merna mesta, da temperaturno izoluju i podrume da ne bi dolazilo do pucanja, jer se za naredne dane najavljuju veoma niske temperature. U toku praznika su dežurne ekipe Vodovoda uglavnom radile  sanacije vodomera koji su pucali zbog neadekvatne zaštite. Inače, nemamo značajno povećan broj kvarova kako smo očekivali, rekao je Đinić, i dodao da se najavljuje veoma hladno vreme za naredne dane, naročito za Badnji dan i Božić, te da će sve ekipe biti u pripravnosti.

 

 

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *