[rstr_selector]
Aleksandar Tanasković

Tanasković brani Nadeždu i Disa

Predsednik odborničke grupe Dveri u Skupštini grada Čačka i predsednik IO Dveri, Aleksandar Tanasković, obratio se danas javnosti saopštenjem u kojem kaže da je na juče održanoj skupštinskoj sednici u Čačku došlo do vrhunca bahatosti i bezobrazluka SNS-ove glasačke mašinerije.
„Oni na skupštini tvrde, „…usklađivanjem sa zakonom dolazi do gubljenja prefiksa „nacionalno“, u svim ustanovama kulture u Čačku…“ Pored toga, sve ustanove gube svoje nazive, pa između ostalog Umetnička galerija „Nadežda Petrović“ i Gradska biblioteka „Vladislav Petković Dis”, skraćeno postaju Umetnička galerija Čačak i Gradska biblioteka Čačak. Da li to SNS-ova glasačka mašinerija misli da istorija počinje od njih, da li ima kraja ispunjavanju ucena i mešanja u unutrašnje stvari Srbije, da li je to ta protestantska etika i način ponašanja kome teži Aleksandar Vučić! Za g. Vučića me ništa ne čudi, on je preumljen odavno, ali me čude ljudi koji su rođeni i odrasli u Čačku, koji sebe zovu Čačanima, koji se diče gradom gde je Tanasko Rajić branio topove i gde je stvorena savremena Srpska država, iz koga dolazi jedan major Gavrilović, heroj odbrane Beograda, gde je živeo i umro jedan Stepa Stepanović, jedan Dis, jedan Željko Obradović, avangardni Bora Đorđević i jedna Nadežda Petrović. Žena koja je bila ispred svog vremena i koja je život dala za Srbiju i za neke vrednosti veće od života.
Jer ako prihvatimo da se odreknemo i zaboravimo one koji su dali život da bi ga mi sada živeli, odrekli bismo se sebe i svega što jesmo.
Možda glasačka mašinerija SNS-a to može, možda joj je svejedno, ali mi ponosni Čačani, i ja lično, to nikako nećemo dozvoliti.
Onaj ko trpi uvrede svog stranačkog lidera zbog načina govora i akcentovanja, a sada izbacuje najznačajnije Čačane iz naziva naših institucija nije dostojan upravljanja ovim gradom.
Možete me izbaciti sa skupštine i 100 puta, ja vam neću dati da mi uzmete Nadeždu Petrović i Disa. Ko njih izbaci iz naziva, taj se više ne sme i ne može nazvati Čačaninom,“ kaže Aleksandar Tanasković u saopštenju za javnost.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *