[rstr_selector]

Teška povreda u udesu

Policijska uprava

saobracajna-nezgoda-servis-80x80-obrPrema informacijama iz Policijske uprave u Čačku u toku prethodna 24 časa na teritoriji Moravičkog okruga dogodile su se dve saobraćajne nezgode i to u Čačku i u njima je jedna osoba zadobila teške telesne povrede. Radari će danas biti od 8.00 do 14.00 časova na relaciji Preljina – Mrčajevci.

Elektrosnabdevanje

struja-1-servis-obrStanovnici Moravičkog okruga danas će strujom uglavnom biti uredno snabdeveni. Međutim, veliki je broj radova najavljenih za danas i naredne dane, posebno na području Gornjeg Milanovca i Ivanjice. Gornjomilanovačka Elektrodistribucija najavljuje da će danas od 8.00 do 15.00 časova bez struje biti zaselak Beli kamen-Stanojevići u Pranjanima i varošica Kamenica. Od danas do 23.decembra od 8.00 do 15 časova bez struje, zbog radova na niskonaponskoj mreži, biće stanovnici zaseoka Povito brdo-Žižovići u Leušićima, od danas do 24.decembra od 9.00 do 16.00 časova stanovnici Majdana-izvod prema školi, Popovići i Banovići, a od danas do 23.decembra, takođe od 9.00 do 16.00 časova stanovnici zaselaka Perovo brdo-Martinovići i Vrelo u Brusnici. Elektrodistribucija Gornji Milanovac najavljuje i radove u Svračkovcima i to za sutra od 9.00 do 14.00 časova u zaseocima Filipovići i Simonovići. U zaseoku Simonovići radova će biti i u četvrtak, 22.decembra, takođe od 9.00 do 14.00 časova. Prema informaciji iz Elektrodistribucije Ivanjica sutra, 21.decembra bez struje će od 9.00 do 14.30 časova biti stanovnici Jevča, Sivčine i Opaljenika.

Vodosnabdevanje

vodaa-servis-obrPrema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ u Ulici Bogića Vasovića kod broja 22 i u Ulici 217/a došlo je do pucanja cevi. Kvarovi će biti sanirani u toku prepodnevnih časova. Moguće je kratkotrajno zatvaranje vode do popravke kvara na pomenutim lokacijama. U ostalim delovima Čačka snadbevanje vodom je redovno. U gornjomilanovačkom komunalnom preduzeću saznajemo da će danas od 8.00 do 11.00 sati bez vode biti stanovnici Ulice Braće Radojević. U nadležnim komunalnim preduzećima u Ivanjici i Lučanima saopšteno je da je vodosnabdevanje uredno s obzirom na to da trenutno nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana voda neće biti isključivana zbog planiranih radova.

Grejanje

grejanje-servis-obrIsporuka toplotne energije na području Moravičkog okruga danas je uredna. Prema informacijama iz toplana u Čačku, Gornjem Milanovcu i Lučanima nema kvarova na sistemu grejanja, a za danas nisu planirani ni radovi zbog kojih bi grejanje bilo isključeno.

Autobuski saobraćaj

autobus-servis-80x80-obrAutobuski saobraćaj se obavlja redovno, kažu u čačanskom Autoprevozu. Ovog jutra nije bilo otkazanih polazaka ili dužih kašnjenja. Kašnjenja od 5-10 minuta u ovom preduzeću tolerišu i ne smatraju vrednim pomena. Dežurni telefon za informacije o polascima je 032/222-461.

Železnički saobraćaj

voz-servis-80x80-obrInformacija sa železničke stanice u Čačku ukazuje na to da vozovi ove subote saobraćaju po redu vožnje, bez kašnjenja ili otkazanih polazaka. Sa zimskim režimom saobraćaja putnici se mogu detaljnije upoznati na sajtu Srbija voza, dok je dežurni telefon za informacije je 222-518.

Hitna pomoć

hitna-pomoc-servis-obrLekari Hitne pomoći u Čačku su u toku prethodna 24 časa u ordinaciji pregledali 21 pacijenta i još 35 na terenu. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu su u istom vremenskom periodu obavili 31 ambulantni pregled i 13 kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć intervenisala 58 puta od čega 6 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bio-prognoza-servis-obrUsled očekivanih biometeoroloških prilika oprez se savetuje osobama sa respiratornim obolјenjima, srčanim i cerebrovaskuarnim bolesnicima. Kod meteoropata se očekuju reumatski bolovi, glavobolјa i promenlјivo raspoloženje. Svim učesnicima u saobraćaju se savetuje maksimalna pažnja.

Porodilište

porodiliste-bebe-servis-obrU dva porodilišta u okrugu u toku prethodna 24 časa rođene su tri bebe. Toliko je novih stanovnika Moravički okrug dobio u toku proteklog dana i noći. U porodilištu u Čačku rođene su dve devojčice i jedan dečak, a u porodilištu u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Поделите вести