[rstr_selector]

Teška saobraćajna nezgoda u Mojsinju

Uprava saobraćajne policije

policijaa-servis-obrSinoć oko 23 časa u Mojsinju se dogodila teška saobraćajna nezgoda u kojoj su život izgubile četiri osobe, a dva lica su zadobila teške telesne povrede opasne po život. U Upravi saobraćajne policije u Čačku kažu da je do saobraćajne nezgode došlo prilikom preticanja, a da su u udesu učestvovala tri putnička vozila.

Stanje na putevima

put_80x80Povremeno jača kiša i pljuskovi koje meteorolozi najavljuju i za danas usloviće usporen saobraćaj, saopštio je jutros AMSS.
Ovakve vremenske prilike donose i više vode na putevima, pa su sva oštećenja slabije uočljiva, zbog čega se vozačima savetuje oprezna vožnja. Pored toga mogući su i odroni i povećan broj aktiviranih klizišta.

Zbog početka vikenda i letnje turističke sezone očekuje se i  pojačan saobraćaj na autoputevima i na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Bugarskoj i Makedoniji pa su i zadržavanja na graničnim prelazima promenljiva. Na pojedinim graničnim prelazima kao što su Gostun sa Crnom Gorom i Preševo sa Makedonijom može biti i nešto dužih zadržavanja od uobičajenih.

Dodatan oprez za volanom potreban je i zbog aktuelnih radova.
Do 25. juna se izvode radovi na sanaciji klizišta na prevoju Rudnik na deonici Ugrinovci – Gornji Milanovac zbog kojih se od 07.00 do 17.00 časova saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a isti režim saobraćaja je i na deonici Pakovraće – Kratovska stena gde se izvode radovi na kavanju nestabilnih kosina do 22. juna. Zbog rehabilitacije nadvožnjaka na obilaznici oko Čačka saobraćaj se iz pravca Užica prema Beogradu preko vijadukta odvija naizmeničnim propuštajem vozila, dok se iz pravca Beograda ka Užicu od isključenja na petlji posle mosta na Moravi, odnosno petlji za industrijsku zonu odvija
alternativnim saobraćajnicama kroz grad.
Na deonici Užice-Bela Zemlja, u mestu Surduk zbog opasnosti od odrona saobraćaj se odvija dvosmerno u dve od tri saobraćajne trake.

Hitna pomoć

hitna-pomocVremenske prilike ne pogoduju hroničnim bolesnicima koji ovih dana najviše traže pomoć lekara u Hitnim medicinskim službama, naročito pacijenti sa hipertenzijom, asmatičari i srčani bolesnici. U Hitnoj pomoći u Čačku evidentirano je 39 pregleda u ordinaciji, a 44 na terenu. U Gornjem Milanovcu su lekari obavili 25 ambulantnih pregleda i sedam kućnih poseta, dok je ivanjička Hitna pomoć imala 60 intervnecija od kojih 54 u stanici, šest na terenu, a uz to su dva pacijenta prebačena na dalje lečenje u čačansku, a jedan u užičku bolnicu.

Bioprognoza

bioprognozaBiometeorološke prilike danas neće pogodovati hronično obolelima, naročito astmatičarima. Mogući su glavobolјa, promenlјivo raspoloženje i bolovi u mišićima. Svim učesnicima u saobraćaju se preporučuje povećana pažnja.

Porodilište

beba-1-servis-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, dečak i devojčica, dok je u porodilištu u Gornjem Milanovcu jučerašnji dan protekao bez porođaja.

Поделите вести