[rstr_selector]

TOČ nema ništa sa lošim putevima na Kablaru

Turistička organizacija Čačka nije nadležna za izgradnju putne infrastrukture na Kablaru, kaže njen direktor, Dragomir Savić i dodaje da je to pitanje za Javno preduzeće „Gradac“.

– Da li Vi mislite da sam ja prava adresa za puteve u čačanskom kraju? Ja sam to objašnjavao novinarima ko zna koliko puta. Svi mi znamo kakav je put na Kablaru, ali ne možemo ništa da uradimo. Podsećam da je „Gradac“ ove godine konkurisao kod Ministarstva turizma za izgradnju puta do Vrnčana, ali još nismo dobili odgovor. Mislim da nismo prošli jer je Gornja Trepča dobila 20 miliona dinara, ali s e nadam da ćemo dobiti neka sredstva iduće godine. Da li će grad nešto uraditi, ne znam. Put koji iz Ovčar Banje ide prema vrhu Kablara je malo saniran posle poplava, inače je bio u užasnom stanju. Bio je oštećen i drugi put, onaj koji ide sa prijevorske strane, kaže Savić.

Turistička organizacija može da ukazuje na probleme, ali ne i da gradi puteve

Savić kaže da na kablarskim putevima postoji konstantan problem.

– Iako smo upravljači na ovom području, mi smo tu zaista nemoćni. Možemo da ukažemo, možemo da molimo, možemo da pokušavamo da uradimo sve, ali ne i da budemo graditelji puteva. Za to nismo ni registrovani, ni ovlašćeni, ističe direktor Turističke organizacije Čačak.

Pešačke staze na Kablaru najbolje obeležene u Srbiji

Pešačke staze na Kablaru najbolje su obeležene u Srbiji, kaže Savić i dodaje da to jeste njihova odgovornost za razliku od putne infrastrukture.

– Sve staze su obeležene i svakodnevno imamo veliki broj gostiju. Dolaze ekskurzije, planinari i alpinisti, ali se organizuju i edukativne učionice. Dakle, pešice se izlazi non-stop. A to što ne može da se izađe autom, nije pitanje za Turističku organizaciju, rekao je njen direktor.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *