Tokom dana toplo, od večeras promena vremena

Tokom dana toplo, od večeras promena vremena

0
Vremenska prognoza

Pre podne će biti pretežno sunčano, a posle podne se očekuje postepeno naoblačenje, ponegde uz kratkotrajnu kišu ili pljusak sa grmljavinom. Duvaće pojačan južni vetar, naročito na planinama i u košavskom području. Najniža temperatura od 10 do 18, a najviša od 27 do 30 stepeni. U toku noći sa zapada se očekuje jače naoblačenje i zahlađenje s kišom, pljuskovima i grmljavinom, pa će sutra temperatura biti niža za 10 do 15 stepeni.

Vodosnabdevanje

Prema informaciji iz čačanskog Vodovoda jutros su registrovani kvarovi u Mostarskoj ulici kod broja 6 i Omladinskoj kod broja 65, i u Trbušanima i Prijevoru. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, a za vreme radova je moguće kratkotrajno nestajanje vode.
U Gornjem Milanovcu će zbog radova na popravci kivara na vodovodnoj mreži do 14 časova bez vode biti potrošači u ulicama Korčaginovoj, Rajka Milovanovića, Milosava Milosavljevića i oko benzinske pumpe u Korčaginovom naselju.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na izmeštanju mernih mesta od 10.00 do 12.00 sati u Čačku će bez električne energije biti potrošači u delu Ulice Nikolaja Velimirovića od broja 51 do 65 i u Ulici Ovčarsko Kablarskih manastira.
U Gornjem Milanovcu zbog radova u trafostanici od 8.00 do 10.00 sati bez struje će biti stambene zgrade u Železničkoj ulici i oko Jugopetrola, ulice Save Kovačevića, Nemanjina, Nušićeva, naselje i zgrade oko „Galeba“ i naselja Rasadnik, Ivice i Stara pruga.

Hitna pomoć

Lekari u hitnim medicinskim službama u Čačku i Gornjem Milanovcu imali su uobičajen broj intervencija u toku protekla 24 sata. U hitnoj pomoći u Čačku evidentirano je 20 ambulantnih pregleda i 39 intervencija na terenu, a u Gornjem Milanovcu 22 pregleda u ordinaciji i sedam kućnih poseta.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija može imati relativno nepovoljan uticaj na većinu hroničnih bolesnika. Osobama sa srčanim, cerebrovaskularnim i psihičkim oboljenjima se savetuje naročit oprez. Od meteoropatskih reakcija najizraženiji će biti glavobolja, reumatski bolovi i promenljivo raspoloženje. Povećan oprez se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

U čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dečak i dve devojčice, a u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana rođena je jedna devojčica.

Policijska uprava

U Čačku su juče evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih lica, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila u Gornjem Milanovcu jedno lice je zadobilo lakše telesne povrede. Radarske kontrole biće do 16.00 časova na saobraćajnicama u Čačku.

Stanje na putevima

Saobraćaj je umerenog intenziteta, dok veći priliv vozila treba očekivati u toku popodneva i večeri zbog kraja radne nedelje. Opreznija vožnja potrebna je na deonicama koje prolaze kroz klisure i useke na kojima iznenadna pojava odrona zemlje i kamena može biti opasna.  Građevinska sezona je još uvek u toku, pa se na pojedinim deonicama usporenije prolazi, a na pojedinim se saobraćaj preusmerava na obilazne puteve.
Na deonici Kneževići – Bela Zemlja – Užice zbog radova na mostu „Sušica“, danas i sutra od 8 od 14 časova doći će do potpune obustave saobraćaja. Preporučeni alternativni putni pravac je obilaznica oko Mačkata.
Na magistralnom i veoma frekventnom putu između Batočine i Kragujevca u toku je izgradnja nove trake uz rekonstrukciju postojeće, brzina kretanja je ograničena na 40 kilimetara na čas, a u satima pojačanog saobraćaja moguća su i desetominutna zadržavanja.
Obustava saobraćaja na snazi je na deonici Pazarište Tutin gde će se do 15. novembra izvoditi radovi u punom profilu puta.
Na putničkim terminalima naših graničnih prelaza za sada nema dužih zadržavanja, dok teretna motorna vozila čekaju uobičajeno na prelazima ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR