[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika Info

Tokom praznika u Moravičkom okrugu 11 saobraćajnih nezgoda

Uprava saobraćajne policije

Za vreme Usršnjih i Prvomajskih praznika u Moravičkom okrugu se dogodilo 11 saobraćajnih nezgoda. Od toga sedam u Čačku u kojima su tri lica zadobila teške telesne povrede, a dve osobe su lakše povređene, tri u Lučanima u kojima je jedna osoba prošla sa lakšim telesnim povredama, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Gornjeg Milanovca jedan putnik je teško povređen.
Radarske kontrole biće do 16.00 časova na putnom pravcu od Parmenca ka Mrčajevcima, a od 16.00 do 22.00 časa na gradskim saobraćajnicama u Čačku.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na zameni kablova u stambenoj zgradi u Nemanjinoj ulici, od 09.00 do 14.00 časova bez električne energije biti potrošači u ulazima 34, 36, 38 i Uilici Koče Anđelkovića brojevi 1 i 3.
Na području Dragačeva će zbog radova na dalekovodu do 17.00 časova bez struje biti deo Puhova i Lis.

Vodosnabdevanje

Radnici čačanskog Vodovoda će danas izvoditi radove na zameni šahtnih ploča u Ulici Dr Dragiše Mišovića kod „Maksija“ i na kružnom putu kod „Iveka“. U toku radova neće dolaziti do isključenja vode, ali se učesnicima u saobraćaju da obrate pažnju na postavljenu vertikalnu signalizaciju.
U Gornjem Milanovcu će zbog radova u Ulici Dragiše Nikolića do 15 časova prekid u vodosnabdevanju imati potrošači u ulicama Natalije Carević, Sremskog fronta, Solunskoj i delu Rudničke, kao i u delu Velereči prema industrijskoj zoni.

Hitna pomoć

U hitnoj pomoći u Čačku lekari su u toku prethodna 24 sata pregledali 36 pacijenata u ordinaciji, a na terenu su intervenisali 44 puta. U Gornjem Milanovcu lekari su obavili 41 pregled u stanici hitne pomoći, a osam puta su izlazili na teren.

Bioprognoza

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Poseban oprez se preporučuje kardiovaskularnim bolesnicima i astmatičarima. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu glavobolјe i reumatskih bolova.

Stanje na putevima

Vozače tokom dana očekuju prijatne dnevne temperature, a prema najavama meteorologa u toku popodneva i večeri je moguća kiša u većini krajeva naše zemlje. Saobraćaj će biti pojačan prvo na prilazima većih gradskih sredina, a zatim i unutar gradskih saobraćajnica. Građevinska sezona je u toku i sve je veći broj deonica na kojima vozače očekuje izmenjen režim saobraćaja i usporena vožnja.
Zbog radova na izgradnji saobraćajnog priključka za benzinsku stanicu izmenjen je režim saobraćaja na deonici petlja Takovo – Preljina sa desne strane, na oko 1 km pre naplatne stanice Preljina, u smeru ka Čačku. Zatvorena je zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom trakom. U toku je sanacija klizišta na prevoju Rudnik, na deonici Ugrinovci-Bućin Grob, a vozila se naizmenično propuštaju.
Obustavljen je saobraćaj na regionalgnom putu Jošanička banja – Kopaonik zbog radova na rekonstrukciji puta. Putevi do ove planine vode iz pravca Raške preko Rudnice ili iz pravca Kruševca preko Brusa i Brzeća.
Prema informacijama Uprave granične policije, na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, dok teretna motorna vozila čekaju više sati ka Mađarskoj i Hrvatskoj.

 

Поделите вести