[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Tokom vikenda šest saobraćajnih nezgoda u Moravičkom okrugu

Policijska uprava

Prema podacima iz Policijske uprave, tokom vikenda u Čačku su se dogodile dve saobraćajne nezgode, u kojima je jedno lice teško povređeno. U Gornjem Milanovcu su evidentirane tri u kojima su povređene dve osobe od kojih je jedna zadbila teške povrede, a u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila na području Ivanjice pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih. Za danas nisu planirane radarske kontrole, ail se vozačima savetuje pažljivija vožnja, naročito u zonama škola.

Elektrosnabdevanje

Zbog radova na rekonstrukciji dela niskonaponske mreže od 9.00 do 14.00 časova bez električne energije biće naselje Obrež u Atenici, deo Ulice 9, Ulica 11 kao i deo Ulice Đakona Avakuma, a bez struje u istom periodu biće i potrošači u drugom delu grada u naselju kod Kompanije Sloboda u delu do kružnog puta. Na području Požege od 9.00  do 14.00 časova bez struje će biti sela Kalenić, Zaselje, Dobrinja, Ježevica, Mršelji, Duškovci, Tometino polje i Ljutice, a na području Arilja u istom vremenu struje neće imati zaseok Novitovići u selu Dobrače.

Vodosnabdevanje

Na vodovodnoj mreži u Čačku nema kvarova, a u Gornjem Milanovcu su bez vode potrošači u Širokom polju, Donjim Branetićima, Vrnčanima i delu Brusnice koji se snabdeva sa Crnog vrha. Radovi na popravci kvara su u toku, a normalno vodosnabdevanje očekuje se u toku popodneva.

Bioprognoza

Zadržava se povolјan uticaj biometeoroloških prilika na većinu hronično obolelih. Izvestan oprez se i dalјe savetuje srčanim bolesnicima. Meteoropatske reakcije se mogu javiti u vidu glavobolјe i umora. Preporučuje se pridržavanje saveta lekara i adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim dalјim porastom temperature vazduha.

Stanje na putevima

Poslednja nedelja leta biće topla sa temperaturama do 30 stepeni što će vozačima donositi dobre uslove za vožnju, a van gradova i umereniji intenzitet saobraćaja s obzirom na to da je turistička sezona pri kraju, ali se poslednjih dana primećuje i manji broj vozila sa stranim registarskim oznakama koje prolaze kroz našu zemlju. Usporena vožnja očekuje se samo na deonicama na kojima se izvode radovi, kao što je na deonici Takovo – Pranjani gde je u toku rehabilitacija puta, a tokom izvođenja radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Na magistralnom putu Sušica – Zlatibor u toku su radovi na rehabilitaciji vijadukta, a na deonici između Jošaničke Banje i Kopaonika obustavljen je saobraćaj, pa se ka vrhu ove planine koriste pravci koji vode preko Brusa ili Rudnice.
U toku su radovi na deonici Kraljevo – Mataruška Banja zbog kojih se vozila preusmeravaju na magistralne puteve Krajevo – Raška i Kraljevo – Trstenik.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja od 15 minuta, a bez dužih zadržavanja prolazi se i na teretnim terminalima.

 

Поделите вести