[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Tokom vikenda u Čačku sedam saobraćajnih nezgoda

Policijska uprava

Podaci iz čačanske Policijske uprave su pomalo zabrinjavajući s obzirom na to da se tokom vikenda u Čačku dogodilo sedam saobraćajnih nezgoda u kojima je deset lica prošlo sa lakšim telesnim povredama.  Apelujemo na sve učesnike u saobraćaju da budu oprezni, voze sporije i poštuju sve saobraćajne propise. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na frekventnijim saobraćajnicama u Čačku, među kojima su Bulevar Tanaska Rajića i Ulica Aleksandra Savića.

Hitna pomoć

U hitnim medicinskim službama u Čačku i Gornjem Milanovcu bio je povećan broj intervencija u toku prethodna 24 sata. U čačanskoj hitnoj pomoći lekari su pregledali 33 pacijenta, a na terenu su intervenisali 55 puta, u Gornjem Milanovcu evidentirana su 43 ambulantna pregleda, a kućnih poseta je bilo 10.

Elektrosnabdevanje

Na elektromrežama u Čačku i Gornjem Milanovcu nema većih kvarova, a za danas nisu planirana isključenja struje. U Ivanjici će zbog radova na raskresu dalekovoda od 08.00 do 18.00 časova bez struje biti potrošači u mesnim zajednicama Osonica i Kovilje. U Dragačevu su registrovani kvarovi u Krastacu i Grabu, u Krstacu je zbog pada stuba bez struje zaseok Kovačevići, a u Grabu zaseok Rajičići. U pitanju su nepristupačni tereni a ekipe lučanske elektrodistribucije radiće na saniranju kvarova u toku prepodneva a normalizacija u snabdevanju strujom očekuje se do kraja dana.

Bioprognoza

Biometeorološka situacija biće relativno nepovolјna za za većinu hroničnih bolesnika. Oprez se savetuje astmatičarima, reumatičarima i srčanim bolesnicima. Neraspoloženje, reumatski bolovi i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije. Učesnicima u saobraćaju se preporučuje dodatna pažnja.

Stanje na putevima

Početak leta vozačima donosi lakše i bezbednije uslove putovanja, međutim danas ove uslove za vožnju može poremetiti kiša s obzirom na to da meteorolozi najavljuju moguće povremeno jače pljuskove zbog kojih će kolovozi biti mokri, vidljivost smanjena a postoji opasnosti od odrona.
Zbog postavljanja privremene saobraćajne signalizacije, u okviru izgradnje tunela na deonici auto puta Preljina – Požega, na snazi je izmena režima saobraćaja od Pranjana ka Trbušanima, a vozila se preusmeravaju na lokalni putni pravac uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju.
U toku su radovi na sanaciji klizišta na prevoju Rudnik, na deonici Ugrinovci – Bućin Grob, pa se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju. Prilaz Kopaoniku preko Jošaničke banje i dalje je onemogućen zbog radova, a vozači mogu koristiti prilaze preko Rudnice i Raške ili Brusa i Brzeća.
Do 19 časova će biti obustavljen saobraćaj na deonici Beranovac – Goč, zbog asfaltiranja, a alternativni putni pravac je deonica Vrnjačka Banja – Goč.
Na deoici između Brežđa i Divčibara obustavljen je saobraćaj, a vozači mogu koristiti zaobilazni put preko Mionice, Divaca, Valjeva i Kaone.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima nema dužih zadržavanja, a na graničnim prelazima Batrovci i Horgoš, zadržavanja na izlazu iz Srbije za teretna motorna vozila su oko 120 minuta, a na Kelebiji oko 60 minuta.

 

 

Поделите вести