[rstr_selector]
Image by Gerd Altmann from Pixabay

Topao vikend, sledeće nedelje ponovo velike vrućine

Vremenska prognoza

Vikend će biti sunčan i topliji u odnosu na prethodne dane. U većem delu zemlje danas će biti sunčano sa najviša dnevna temperaturomod 31 do 34 stepena a vetar će biti slab do umeren jugoistočni.
U Čačku će danas biti pretežno sunčano i toplije nego juče. Najviša dnevna temperatura biće oko 30 stepeni.
Republički hidrometeorološki zavod je upozorio da će sutra u celoj Srbiji biti veoma toplo vreme, u nekim mestima temperatura će dostizati 37 stepeni.

Bioprognoza

Na većinu hroničnih bolesnika biometeorološke prilike mogu imati relativno povolјan uticaj. Osobama sa srčanim obolјenjima se savetuje izvesna opreznost. Preporučuje se umerena fizička aktivnost. Od meteoropatskih reakcija mogući su problemi sa snom i glavobolјa.

Hitna pomoć

U Hitnoj pomoći u Čačku evidentirano je 66 intervencija od kojih 29 u ordinaciji, a 37 na terenu. U Gornjem Milanovcu lekari su u stanici hitne medicinske službe obavili 31 pregled, a na teren su izlazili sedam puta.

Policijska uprava

Prema podacima iz čačanske saobraćajne policije, u toku jučerašnjeg dana na području Čačka dogodile su se tri saobraćajne nezgode i to u Trbušanima gde nije bilo povređenih, na raskrsnici ulica Dr Dragiše Mišovića i Milutina Mandića u kojoj je jedno lice teško povređeno, i na obilaznom putu gde su četiri lica prošla sa lakšim povredama. U Gornjem Milanovcu i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda, a u Ivanjici se dogodila jedna u kojoj su tri osobe lakše povređene.

Stanje na putevima

Uslovi za vožnju su danas povoljni, ali će intenzitet saobrćaja biti jači zbog toga treba očekivati povremeno usporenu vožnju na pojedinim naplatnim ramapama, duža zadržavanja na graničnim prelazima, a više strpljenja potrebno je na mestima gde je zbog radova i posebnog režima saobraćaja protok vozila sporiji.
Izvode se radovi na sanaciji elastične odbojne ograde na izlazu iz tunela „Brđani “, u smeru ka Beogradu. Saobraćaj se u tunelu odvija voznom saobraćajnom trakom, dok je preticajna traka zatvorena za saobraćaj.
U toku su radovi na ispiranju kišne kanalizacije na deonici Ljig – Takovo u smeru od Čačka ka Beogradu. Radovi se izvode u razdelnom pojasu, a od 8 do 16 časova za saobraćaj se zatvara preticajna traka. Zbog radova na sanaciji klizišta na deonici Buk – Ušće, u blizini manastira Studenica, saobraćaj se odvija uz naizmenično propuštanje za putnička vozila, dok je saobraćaj za teretna vozila obustavljen i preusmeren na putni pravac Ivanjica – Preko brdo – Odvraćenica – Novi Pazar.
Prema podacima Uprave granične policije, na našim putničkim terminalima saobraćaj je pojačan zbog toga se na najopterećenijim graničnim prelazima Horgoš, Kelebija, Batrovci, Šid, Gradina, Gostun, Kotroman i Preševo preševo beleže čekanja od 60 do 120 minuta. Na to treba dodati i vreme koje se provodi na prelazima kod naših suseda koje je uvek duže.

Поделите вести