Topli radijatori u Čačku i Gornjem Milanovcu

Topli radijatori u Čačku i Gornjem Milanovcu

0
Grejanje

radijator malaToplane i kotlarnice u Čačku i Gornjem Milanovcu rade bez problema pa je isporuka toplotne energije uredna.

 

Vodosnabdevanje

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjeNa vodovodnim mrežama u Čačku, Guči i Lučanima jutros nema većih kvarova, a nisu planirani ni radovi zbog kojih bi dolazilo do prekida u vodosnabdevanju. U Gornjem Milanovcu će se od 09.00 do 12.00 sati izvoditi radovi na saniranju kvara u Solunskoj ulici koja će u tom periodu ostati bez vode.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaHitna pomoć u Čačku intervenisala je u toku prethodna 24 sata 37 puta na terenu, a 23 pacijenta pregledana su u ordinaciji. U isto vreme u Gornjem Milanovcu je evidentirano 28 hitnih intervencija, od kojih je sedam bilo na terenu. Lekari u ivanjičkoj Hitnoj pomoći pregledali su 55 pacijenata u ordinaciji, a šest puta su izlazili na teren.

Biometeorološke prilike

bioprognozaDanas će biti relativno nepovoljne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih. Oprez se savetuje cerebrovaskularnim, srčanim i psihički nestabilnim bolesnicima. Kao meteoropatske reakcije mogući su reumatski bolovi i depresija. Opreznost se savetuje svim učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe, dve devojčice i dva dečaka, dok je u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu u isto vreme rođena jedna devojčica.

Uprava saobraćajne policije

policijaNa putevima u Moravičkom okrugu u toku prethodna 24 sata dogodila se jedna saobraćajna nezgoda i to u Čačku u kojoj pored pričinjene materijalne štete nije bilo povređenih putnika.  Iz Uprave saobraćajne policije su saopštili da se radari jutros od 06.00 sati nalaze na gradskom području Čačka gde će biti do 22.00 časa, dok će se u Parmencu kontrola brzine kretanja vozila sprovoditi od 13.00 do 15.00 časova.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaPutevi I prioriteta su prohodni : Na putu Preljina – Čačak – Požega kolovoz je vlažan, ali snega nema, kao i na putu Gornji Milanovac – Čačak i na deonici Valjevo – Kosjerić – Požega – Arilje. Na području Gornjeg Milanovca trenutno je otežan saobraćaj u Gojnoj Gori gde je visina snega na kolovozu od 10 do 15 cm. Ekipe putara su na terenu i rade na čišćenju te deonice. U nižim predelima ove opštine, na putevima II prioriteta snega ima od 2 do 3 cm, a nadležni u milanovačkim „Putevima“ kažu da je tokom jutra na lokalnim i gradskim saobraćajnicama izvršeno posipanje rizle i soli.
U višim predelima Ivanjice na kolovozu ima do 5 cm snega, dok su u nižim predelima ove opštine putevi vlažni. Svi putevi su prohodni, osim deonice Preko Brdo – Odvraćenica.  Saobraćaj se odvija bez većih problema uz napomenu da je u višim predelima na snazi zabrana kretanja kamionima sa prikolicom i šleperima.
Prema informaciji iz AMSS, saobraćaj usporava sneg koji provejava u pojedinim krajevima i u nižim predelima, a ima ga i u višim planinskim predelima centralne i zapadne Srbije na području Kopaonika, Sjenice, Zlatiobra i Niša. Pored zimske opreme koja je neophodna, potrebno je da vozači budu oprezniji i voze sporije naročito u jutarnjim satima i tokom noći kada su niže temperature i kada dolazi do stvaranja poledice. Razlog za sporiijom vožnjom pored mokrih kolovoza i mogućih sitnijih odrona kroz stenske useke su svakako i brojne deonice na kojima je zbog radova izmenjen saobraćaj.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR