[rstr_selector]
Image by Ron Porter from Pixabay

Toplo, sparno i nestabilno vreme u celoj zemlji

Vremenska prognoza

Ujutru se po kotlinama i duž rečnih dolina očekuje lokalna pojava kratkotrajne magle. U toku dana u većem delu zemlje će biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom. Posle podne na severu i zapadu suvo sa sunčanim intervalima. Vetar će biti slab do umeren, pre podne jugoistočni, posle podne u skretanju na zapadni i severozapadni. Jutarnja temperatura od 15 do 21 stepen, najviša dnevna od 30 do 33 stepena.
U Moravičkom okrugu će biti pretežno sunčano. Popodne je uz lokalni razvoj oblačnosti, ponegde moguća kratkotrajna kiša. Vetar će biti slab jugoistočni, jutarnja temperatura oko 20, a najviša dnevna 31 stepen.

Bioprognoza

Nastavlјa se period sa relativno povolјnom biometeorološkom situacijom, ali usled očekivanog sparnog i nestabilnog vremena u pojedinim delovima zemlјe savetuje se oprez, naročito osobama sa respiratornim i kardiovaskularnim tegobama. Moguće je zamaranje, pospanost i pad koncentracije. Preporučuje se adekvatna zaštita od UV zračenja u najtoplijem delu dana.

Stanje na putevima

Saobraćaj je na glavnim putnim pravcima umerenog intenziteta, a povremeno veći broj vozila očekuje se na putevima koji vode ka izletištima i vikend naseljima.
Zbog održavanja autotrke na brdskim stazama „Tara 2022“ danas i sutra od 8.00 do 19.00 časova saobraćaj će biti obustavljen na deonici Bajina Bašta – Kaluđerske Bare. Alternativni putni pravac je Bajina Bašta – Perućac – Mitrovac.
Od 10.00 do 14.00 časova biće zatvoren lokalni put u Ovčar Banji zbog održavanja Wild West OCR trke.
Zbog radova na sanaciji nestabilnih mesta na deonici između Aranđelovca i Gornje Šatornje, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Na deonici Mionica – Divci, se izvode radovi u zoni mosta preko Kolubare. U toku radova od 7.00 do 17.00 časova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i regulisan je semaforima.
Produženi su radovi na rehabilitaciji kolovoza, na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja. Tokom izvođenja radova, saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz semaforsku signalizaciju.
Prema informacijama Uprave granične policije trenutno nema dužih zadržavanja na našim graničnim prelazima za sve kategorije vozila.

Поделите вести