Toplo vreme pogoršava tegobe kod hroničnih bolesnika

Toplo vreme pogoršava tegobe kod hroničnih bolesnika

0
Vodosnabdevanje

cesma1_80x80U Čačku nema kvarova na vodovodnoj mreži kao ni planiranih isključenja vode, a u Gornjem Milanovcu će zbog radova na saniranju kvara do 11.00 sati bez vode biti deo Lunjevice oko mosta.

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata lekari su 31 pregled, a 36 puta su intervenisali na terenu. U isto vreme u Gornjem Milanovcu je evidentirano 28 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta.

Bioprognoza

bioprognoza malaDalji porast maksimalne dnevne temperature vazduha danas može usloviti pojačanje tegoba kod većine hroničnih bolesnika. Najviši stepen opreznosti savetuje se osobama sa srčanim oboljenjima. Najizraženije meteoropatske reakcije mogu biti umor, glavobolja i razdražljivost. Povećana pažnja se preporučuje učesnicima u saobraćaju.

Porodilište

beba-servis-porodilste-obrU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su četiri bebe i to četiri dečaka, a u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu su rođene dve bebe, dečak i devojčica.

Policijska uprava

policija-servis-obrPrema podacima iz Uprave saobraćajne policije u toku jučerašnjeg dana u Čačku, Gornjem Milanovcu, Guči i Lučanima nije bilo saobraćajnih nezgoda. Radarske kontrole biće do 12.00 sati u Mrčajevcima, od 12.00 do 16.00 časova u Lipnici, od 14.00 do 21.00 u Parmencu, do 16.00 u Guči, na gradskim saobraćajnicama u Čačku do 21.00 čas, a do ponoći kontrola brzine kretanja vozila biće u Gornjem Milanovcu.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR