[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Trbušani danas bez vode, sutra bez struje

Vodosnabdevanje

Danas će se u Trbušanima izvoditi radovi na izmeštanjuj vodovodne mreže zbog izgradnje autoputa. Do 14.00 časova bez vode će biti deo Trbušana oko Komune i Separacije sa bočnim ulicama. Čačanski Vodovod će poslati cisternu koja će snabdevati potrošače pijaćom vodom. Nakon završetka radova može doći do pojave mutnoće u cevima, pa se stanovnicima Trbušana savetuje da nakon dolaska vode otvore sva točeća mesta do pojave bistre vode.

Elektrosnbdevanje

Ovog pre podneva snabdevanje strujom u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima je uredno, sitniji kvarovi na niskonaponskoj mreži biće sanirani u toku dana.
Sutra će se raditi na izmeštanju stubova na dalekovodu Košutnjak – Separacija – Brezak, zbog izgradnje auto puta, pa će od 9.00 do 19.00 časova bez električne energije biti potrošači u Gornjoj Gorevnici, Miokovcima, Vranićima i delu Trbušana.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu uticati relativno povolјno na hronično obolele osobe, izuzev srčanih bolesnika kojima se savetuje izvesna opreznost. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu malaksalosti i glavobolјe.

Hitna pomoć

U hitnim medicinskim službama u Čačku i Gornjem Milanovcu u toku prethodna 24 sata evidentiran je isti broj ambulantnih pregleda i to 28, dok su u Čačku lekari na terenu intervenisali 33 puta, a u Gornjem Milanovcu 10 puta.

Stanje na putevima

Prvi dan vikenda obeležiće sunčano i toplo vreme što će olakšati vožnju onima koji planiraju da otputuju do nekog neko izletišta, vikend naselja, obližnjih planina ili jezera. Saobraćaj je ovog prepodneva umerenog intenziteta, a tokom dana će se postepeo pojačatati.
Prilaz Kopaoniku iz pravca Jošaničke Banje onemogućen je zbog radova u punoj širini kolovoza, a radova ima i na drugom prilazu na deonici Brzeće – Kopaonik gde se saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.
Saobraćaj je danas obustavljen na deonici Beranovac-Goč u mestu Jovac zbog asfaltiranja puta, a alternativni putni pravac je Vrnjačka Banja – Goč.
Naizmenično propuštanje vozila na snazi je na deonici Preljina – Mrčajevci, a radova ima i na deonici Svračkovci – Gornji Milanovac, u blizini „Norveške kuće“, saobraćaj se odvija dvosmerno uz adekvatnu saobraćajnu signalizaciju.
Na našim graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozilla.

Поделите вести