Trbušani i Miokovci od juče bez vode

Trbušani i Miokovci od juče bez vode

Punjenje sistema obavljaće se u toku prepodneva, voda neće biti za piće dok ne stignu rezultati o ispravnosti iz Zavoda za javno zdravlje Čačak, obaveštavaju iz čačanskog "Vodovoda"

0
Ilustracija
Vodosnabdevanje

Prilikom radova na izgradnji deonice autoputa Preljina – Pakovraće, juče su pokidane vodovodne cevi na mestu starog cevovoda koji se ukršta sa trasom autoputa. Bez vode je više od 1.300 domaćinstava u Tbušanima i Miokovcima. Prema informaciji iz čačanskog „Vodovoda“ u toku prepodneva će se obaviti punjenje novoizgrađenog cevovoda vodom sa sistema „Rzav“. Očekuje se da meštani vodu dobiju oko 12.00, sati ali ona neće biti za piće, već samo za tehničku upotrebu. Voda se ne može koristiti za piće sve dok ne stignu rezultati o ispravnosti vode iz čačanskog Zavoda za javno zdravlje, koji će izvršiti analize i kontrolu kvaliteta vode.

Elektrosnabdevanje

Iz čačanske Elektrodistribucije za danas su najavljeni radovi na dalekovodu i priključenju nove trafo stanice u Pakovraću, zbog kojih će od od 08.00 do 16.00 časova bez električne energije biti porošači u delu Pakovraća, na Ružića brdu. U Gornjem Milanovcu nema kvarova na dalekovodima, a na niskonaponskoj mreži je registorvan mali broj kvarova koji će biti sanirani u toku pre podneva.

Bioprognoza

Biometeorološke prilike mogu biti povoljne za većinu hronično obolelih i osetljivih osoba. U jutarnjim satima pojačane tegobe mogu osetiti srčani bolesnici i astmatičari. Mogući su poremećaj sna, promenljivo raspoloženje i glavobolja.

Stanje na putevima

Prvi dan vikenda doneće pojačan intenzitet saobraćaja, naročito ka zimskim turističkim centrima. Očekuju se nove snežne padavine, naročito u planinskim predelima gde će doći do povećanja visine snežnog pokrivača od 5 do 10 centimetara, tako da vozače očekuju pravi zimski uslovi vožnje. Iako su temperature u toku dana u plusu, ne treba zanemariti niske temperture tokom jutra i večeri kada je moguća poledica. Kada su u pitanju putevi I prioriteta održavanja snega do 5 centimetara ima na deonicama Javor – Sjenica, Aljinovići – Sjenica – Novi Pazar, Mionica – Brežđe – Divčibare – Kaona, Kneževići – Kremna – do graničnog prelaza Kotroman, Nova Varoš – Aljinovići, Prijepolje – Manastir Mileševa, Dojeviće – Pazarište – Tutin – Mehov krš, Jošanička Banja – Kopaonik, Divljaka – Ivanjica – Javor, Ivanjica – Buk, i Uzići – Užice – Čajetina – Nova Varoš – Prijepolje. Prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, a neprohodne su deonice Odvraćenica – Preko Brdo i Raška – Kuti Odvraćenica. Zabrana saobraćaja kamionima sa prikolicom i šleperima na snazi je u planinskim predelima Ivanjice, Sjenice, Kraljeva, Novog Pazara, Valjeva, Požege, Užica i Prijepolja. Prema informacijama Uprave granične policije, na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

 

 

PODELI

POSTAVI ODGOVOR