Trbušani i Miokovci treći dan bez vode

Trbušani i Miokovci treći dan bez vode

0
Ilustracija
Vodosnabdevanje

Zbog havarije na vodovodnoj mreži koja je nastala prilikom radova na izgradnji autoputa, od ponedeljka su i bez vode stanovnici Trbušana i Miokovaca. Do kvara je došlo u ponedeljak kada je tokom iskopa za odvodne kanale na budućoj trasi autoputa, došlo do kidanja glavnog cevovoda sa koga se snabdevaju kompletni Trbušani i Miokovci. Prema informaciji iz JKP „Vodovod“ Čačak, zbog potpuno obustavljenog dotoka vode sa sistema „Rzav“ za ove mesne zajednice, došlo je do obustave vodosnbdevanja. U čačanskom „Vodovodu“ kažu da još uvek nemaju informaciji kada će problem biti rešen, jer je to u nadležnosti izvođača radova na trasi aut-oputa Preljina – Požega.

Elektrosnabdevanje

Iako je juče bilo jačeg vetra na elektro mrežama u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Dragačevu nema većih kvarova, kažu u pogonima Elektrodistribucije. Manji kvarovi su registrovani u Jančićima, Rtarima i Kaoni, gde nekoliko domaćinstava nema po jednu fazu, a biće sanirai u toku prepodneva.

Stanje na putevima

Promena vremena će danas u većini krajeva Srbije doneti prave jesenje uslove vožnje – kišu, mokre kolovoze, slabiju vidljivost, ali i povremeno jače udare vetra sa kojima će se vozači prema najavi meteorologa i narednih dana susretati. Pored mokrih kolovoza kiša može doneti i opasnost od odrona na putevima kroz stenske useke i klisure.
Počeli su radovi na regionalnom putu Čačak – Guča kod Spomen Parka. Saobraćaj se u smeru ka Guči, se od 7.00 do 17.00 časova odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Isti režim je i na deonici Kokin Brod – Pribojska Banja, gde se od 7.00 do 16.00 časova izvode radovi na rehabilitaciji kolovoza uz naizmenično propuštanje vozila.
U okviru radova na redovonom održavanju tunela Brančić, u smeru od Preljine ka Ljigu, danas će od 8.00 do 16.00 časova, u tunelu biti zatvorena leva traka, a zbog radova na ispiranju kišnog odvoda na deonici autoputa između Takova i Preljine zatvorena je preticajna traka, a saobraćaj se odvija voznom trakom.
Saobraćaj se sa regionalnog puta Pranjani – Trbušani preusmerava na lokalni put zbog izgradnje tunela koji pripada deonici autoputa Preljina – Požega, a preusmeravanja saobraćaja na snazi je i na deonici Gojna Gora – Ljubić, zbog izgradnje nadvožnjaka i pristupne saobraćajnice koja se ukršta sa trasom auto-puta.
Prema podacima Uprave granične policije na putničkim terminalima zadržavanja su oko 15 minuta, dok su na teretnim terminalima u smeru ka Hrvatskoj i Mađarskoj zadržavanja promenljiva i kreću se od 60 do 180 minuta.

PODELI

POSTAVI ODGOVOR