Treći protest građana Požege: Podrška Aleksandru Divoviću

Treći protest građana Požege: Podrška Aleksandru Divoviću

Građani Požege nastavljaju sa protestima protiv odluka lokalne samouprave i danas se okupljaju kako bi dali podršku Aleksandru Divoviću, protiv koga je predsednik opštine podneo privatnu krivičnu prijavu

0

Na Gradskom trgu u Požegi danas u 16 časova biće održan treći protest građana nezadovoljnih radom lokalne samouprave i opštinskih odluka za koje smatraju da su nezakonite. Đorđe Stevanović, jedan od organizatora protesta, kaže da građani koji protestuju ne odustaju od svojih zahteva i dodaje da će danas dati punu podršku Aleksandru Divoviću, jednom od govornika na prethodnom skupu koga je predsednik opštine tužio zbog iznetog mišljenja.

„Stojimo iza reči i stavova Aleksandra Divovića“

– Nastavljamo proteste protiv bahate i nadmene vlasti u Požegi i želimo da vrate u institucije sistema i sprovedu odluke na način kako su ih doneli,da ih tako i ponište. Danas odgovaramo na privatnu krivičnu prijavu predsednika opštine Požega protiv Aleksandra Divovića, jednog od govornika na prvom skupu. Reći ćemo da smo svi koji smo učestvovali na tom protestu izgovorili te reči koje je i on izgovorio, a koje se njemu stavljaju na teret. Radi se o iznošenju političkih stavova na skupu na kome je ukazivano na nepravilnosti koje je učinila lokalna samouprava na čelu sa predsednikom opštine i predsednicom Skupštine opštine, rekao je Stevanović.

„Proteste nastavljamo dok se ne ispune zahtevi upućeni tužilaštvu“

Učesnici protesta traže da se ponište odluke lokalne vlasti i da se ispune zahtevi koji su upućeni tužilaštvu i ostalim državnim institucijama.

– Tražimo da dođe budžetska inspekcija i da ispita nepravilnosti u njihovom radu. Nećemo stati sa protestima do onog momenta dok se ne bude sve uradilo onako kako treba i dok ne budemo dobili odgovore od onih koji su učinili radnje koje nisu smeli. Ne sme se bahato trošiti novac građana koji žive na teritoriji opštine Požega i mi se moramo zaštiti i zaustaviti način na koji oni misle da sprovode svoje odluke. Želimo,pre svega,da se zaštite interesi svih građana naše opštine, rekao je Đorđe Stevanović.

POSTAVI ODGOVOR