[rstr_selector]

Trenutno nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije

U Čačku i okolini od početka snežnih padavina i ledenih dana nije bio povećan broj kvarova na vodovodnoj i elektromreži, rekao je Bratislav Zečević načelnik Štaba za vanredne situacije Gradske uprave Čačka. Prema njegovim rečima, važniji putni pravci su prohodni, a problema ima na seoskim područjima, naročito u udaljenijim mesnim zajednicama.

– Tokom jučerašnjeg dana imali smo dva manja kvara na vodovodnoj mreži, u Miokovcima i Šebeku, koji su uspešno sanirani. Imali smo i jedno iskakanje na visokonaponskoj mreži u Prislonici, ali smo to sanirali u rekordnom vremenu. Svi putevi su uglavnom prohodni, s tim što imamo malih problema na pojedinim seoskim područjima kao što su Vrnčani i Žaočani, ali tu su već upućene mašine koje će očistiti puteve, kaže Zečević.

Sutra nas očekuje novi ledeni talas

Prema njegovim rečima, trenutno nema potrebe za uvođenjem vanredne situacije na čačanskom području, ali je štab u pripravnosti jer je za sutra najavljen novi ledeni talas.

– Imamo najave da će danas i sutra naići ledeni talas, pa se očekuju veoma niske temperature. Moguće je da će padati ledena kiša koja može prerasti u susnežicu, pa apelujemo na građane da povedu računa prilikom prelaska saobraćajnica jer su kolovozi klizavi. I vozači moraju biti oprezni tokom vožnje. Trenutno postižemo sve što je planirano programom rada, ali ukoliko se nastave jake padavine i veliki mrazevi, uvešćemo vanrednu situaciju, kaže naš sagovornik.

Iz Štaba za vanredne situacije u Čačku poručuju da im se mogu obratiti za pomoć svi građani koji zbog neprohodnosti puteva ne mogu da odu kod lekara ili da nabave osnovne životne namirnice.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести