Претрага
[rstr_selector]

Tri bebe rođene u čačanskom porodilištu

Porodilište

porodiliste malaU porodilištu Opšte bolnice u Čačku u toku prethodna 24 sata rođene su tri bebe, dva dečaka i devojčica.

Vodosnabdevanje

voda-80x80-servis-vodosnabdevanjePrema informaciji iz čačanskog Vodovoda, jutros su registovani kvarovi u Preljinskoj Baluzi kod benzinske pumpe i na uglu ulica Starčevića put i Savkovića kosa gde je došlo do pucanja vodovodnih cevi. Kvarovi će biti sanirani u toku dana. U ostalim delovima našeg vodosistema snabevanje vodom je redovno.

Hitna pomoć

hitna-pomocU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 26 pregleda, a na terenu su lekari intervenisali 44 puta. U Gornjem Milanovcu je bilo 28 intervencija, od kojih je 21 ambulantna, a sedam na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaNastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na hronično obolele osobe. Naročit oprez se savetuje srčanim bolesnicima i nervno-labilnim osobama. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu glavobolјe, razdražlјivosti i poremećaja sna. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i adekvatna zaštita od očekivano visokih vrednosti UV zračenja. Neophodna je dodatna opreznost u saobraćaju.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrPodaci iz Uprave saobraćajne policije pokazuju da su u Čačku u toku jučerašnjeg dana evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima je jedno lice lakše povređeno. Kontrola brzine kretanja vozila za danas je planirana na sledećim lokacijama: u Preljini do 11.00 sati, od 11.00 do 16.00 u Parmencu, od 16.00 do 23.00 časa u Mrčajevcima, do 22.00 časa radari će biti na saobraćajnicama u Gornjem Milanovcu, a do 23.00 časa u Čačku.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaVeći broj vozila i pojačan saobraćaj očekuje se tokom dana na svim važnijim putnim pravcima naročito na Koridoru 10, na putevima koji vode ka Crnoj Gori, a biće opterećeni i putevi koji vode ka Guči zbog Sabora trubača, saopštili su iz Auto-moto saveza Srbije. Saobraćaj je obustavljen na deonici Lučani – Guča zbog radova kod Liške stene, a vozila se preusmeravaju na putni pravac preko Markovice, Pakovraća i Graba.
Gužve i stvaranje kraćih kolona moguće su na više deonica između Čačka i Užica. Na mostu preko potoka Suva jaruga na deonici Zagrađe – Gornji Milanovac zbog radova je zatvorena desna kolovozna traka, a saobraćaj se naizmenično odvija levom kolovoznom trakom u smeru ka Gornjem Milanovcu.
Radovi na redovnom održavanju izvode se na deonici Preljina – Mrčajevci gde se saobraćaj odvija uz naizmenično propuštanje, a u toku su radovi i na sanaciji klizišta kod mesta Vučkovica, na deonici Guča – Ivanjica, za vreme radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Поделите вести