[rstr_selector]

Tri čačanska predstavnika na Zimskim olimpijskim igrama u Južnoj Koreji

Učenici Škole za osnovno i srednje obrazovanje “1. Novembar”, imaće priliku da predstave svoju državu, ali i svoj grad, na Zimskim olimpijskim igrama osoba sa posebnim potrebama, koje se održavaju od 25. januara do 6. februara u Južnoj Koreji u gradu Pjong Đang.

Reprezentacija Srbije imaće 12 predstavnika a čak tri takmičara dolaze iz Čačka, to su Milena Baralić, Danica Topalović i Milan Jovičić. Oni će biti u pratnji svog profesora fizičkog vaspitanja, Srba Ristanovića, koji ovom prilikom govori o tome kako teku pripreme kao i o samim očekivanjima:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user439006033/srbo-ristanovi{/soundcloud}

Učenici čačanske škole “1. Novembar” nadmetaće se u različitim sportskim disciplinama. Tako će se Milena Baralić takmičiti u nordijskom trčanju, a Danica Topalović i Milan Jovičić u alpskom skijanju, spustu i veleslalomu. O raspoloženju koje vlada među čačanskim takmičarima, još jednom profesor Ristanović:

{soundcloud}https://soundcloud.com/user123456789123/srbo-ristanovic-20130118{/soundcloud}

Treba istaći da se radi o veoma značajnom takmičenju. Primera radi, u protekle dve godine na Zimskim olimpijskim igrama osoba sa posebnim potrebama učestvovali su predstavnici iz više od 100 zemalja.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести