[rstr_selector]

Tri hitne medicinske službe intervenisale 187 puta

Hitna pomoć

hitna-pomocHitne medicinske službe u Čačku, Gornjem Milanovcu i Ivanjici imale su ukupno 187 intervencija u toku prethodna 24 sata.  U Čačku je evidentirano 48 intervencija na terenu, a 26 u ordinaciji. Milanovački lekari su obavili 32 ambulantna pregleda i pet kućnih poseta, dok su u ivanjičkoj službi Hitne pomoći pregledana 72 pacijenta, a na terenu su lekari intervenisali četiri puta.

Bioprognoza

bioprognozaUticaj vremenskih prilika danas neće prijati hroničnim bolesnicima na jugu i jugozapadu zemlјe, dok će u ostalom delu preovlađivati relativno povolјna biometeorološka situacija, uz umerene aktivnosti i adekvatno odevanje tokom dana. Meteoropatske reakcije u vidu reumatskih bolova i nervoze moguće su kod osetlјivih osoba. Potrebna je povećana opreznost u saobraćaju.

Vodosnabdevanje

voda servis malaNa podsistemu Vidova – Rošci zbog kvara na električnoj mreži došlo je do prekida u snabdevanju vodom. Kvar će biti saniran u toku dana, kada će biti normalizovano i vodosnabdevanje. U Gornjem Milanovcu od 8.00 do 12.00 sati bez vode će biti Neškovića naselje, a u Guči i Lučanima nema kvarova na vodovodnoj mreži, kao ni planiranih radova zbog kojih bi dolazilo do prekida u isporuci vode.

Porodilište

beba-novorodence-servis-obr-80x80-malaU čačanskom porodilištu u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe i obe su devojčice, a u Gornjem Milanovcu u toku jučerašnjeg dana kao ni prethodne noći nije rođena nijedna beba.

Uprava saobraćajne policije

policija-servis-obrPrema podacima iz čačanske Policijske uprave tokom vikenda u Čačku su evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima nije bilo povređenih. U Gornjem Milanovcu su takođe evidentirane dve saobraćajne nezgode u kojima je šest osoba lakše povređeno.
Radarske kontrole biće do 14.00 časova na gradskim saobraćajnicama, od 12.00 do 15.00 u Parmencu a od 16.00 do 20.00 u Mrčajevcima.

Stanje na putevima

autoputJutros je nešto umereniji saobraćaj na autoputevima u odnosu na prethodne dane, a slično je i na putevima koji vode ka letnjim turističkim destinacijama u Srbiji sa intenzivnijim saobraćajem na putevima koji vode ka Crnoj Gori, Bugarskoj i Makedoniji. Veći protok vozila je i na graničnim prelazima, ali trenutna zadržavanja nisu duža od 30 minuta, osim na Horgošu gde će vozačima biti potrebno oko sat vremena za prelazak. Vozačima se savetuje oprezna vožnja jer ovi dani pojačanog saobraćaja praćeni nestabilnim vremenskim prilikama sa čestim pljuskovima i mokrim kolovozima mogu biti uzrok većeg broja saobraćajnih nezgoda, a treba obratiti pažnju i na deonice na kojima se izvode radovi. Usporena vožnja vozače očekuje na obilaznici oko Čačka zbog radova na vijaduktu gde se vozila naizmenično propuštaju pa se u satima pojačanog saobrćaja stvaraju i duže kolone.
U toku je sanacija klizišta na deonici Guča-Ivanjica u Vučkovici gde se saobraćaj takođe odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, a radova ima i na deonici Topola – Rudnik i na više deonica od Požege ka Užicu.

 

Поделите вести