Претрага
[rstr_selector]

Tri hitne medicinske službe intervenisale 188 puta

hitna-pomoc-servis-obrHitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku u toku prethodna 24 sata intervenisala je 72 puta, od tog broja 38 pregleda su obavljena u ordinaciji, a 34 na terenu. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 43 intervencija od kojih je 34 u ambulanti, a devet na terenu. Lekari u ivanjičkoj Hitnoj pomoći pregledali su 70 pacijenata u ordinaciji, a obavili su tri kućne posete poseta.

bio-prognoza-servis-obrBioprognoza

Danas se očekuju povolјne biometeorološke prilike za većinu hronično obolelih i osetlјivih osoba. Oprez se savetuje srčanim bolesnicima. Preporučuje se umerena fizička aktivnost i primena adekvatne zaštite od UV zračenja.

beba-1-servis-obrPorodilište

U porodilištu Opšte bolnice u Čačku u protekla 24 sata rođene su četiri bebe, dve devojčice i dva dečaka. U Gornjem Milanovcu u istom vremenskom periodu rođena je jedna devojčica.

policijaa-servis-obrPolicijska uprava

Prema podacima Policijske uprave u Čačku u prethodna 24 sata evidentirana je jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih. Radarske kontrole biće do 22.00 časa na području grada.

vodaVodovod

Prema informacijama iz čačanskog „Vodovoda“, jutros nema kvarova na vodovodnoj mreži, a u toku dana ne bi trebalo da bude ni radova zbog kojih bi voda morala da bude zatvarana. U Gornjem Milanovcu takođe neće biti prekida u snabdevanju korisnika vodom.

stanje-na-putevimaStanje na putevima

Saobraćaj na autoputevima je umerenog inteziteta, na naplatnim rampama nema zadržavanja, a slično je i na drugim državnim putevima prvog i drugog reda. Na putu Požega – Divljaka radovi će trajati do kraja meseca, a svakoga dana do 15.00 časova vrši se naizmenično propuštanje vozila. Na putu Pakovraće – Užice 3 su u toku radovi na pojačanom održavanju, pa će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Alternativni putni pravac je Čačak-Markovica-Lučani-Kratovska stena.

Prema podacima Uprave granične policije, ovoga jutra nema dužih zadržavanja na našim graničnim prelazima, dok je čekanje na drugim graničnim prelazima u sezoni vrlo promenljivo.

Поделите вести