Претрага
[rstr_selector]

Tri hitne službe intervenisale 233 puta

Hitna pomoć

hitna-servis-80x80-obrU Hitnoj pomoći u Čačku u toku prethodna 24 sata evidentirano je 85 intervencija od kojih 44 na terenu, a 41 u ordinaciji. U isto vreme lekari Hitne pomoći u Gornjem Milanovcu obavili su 50 ambulantnih pregleda i šest kućnih poseta. Najviše posla u toku jučerašnjeg dana i prethodne noći imali su lekari ivanjičke Hitne medicinske službe koji su u ordinaciji obavili 91 pregled, dok je jedna intervencija bila na terenu.

Bioprognoza

bioprognozaOčekivane biometeorološke prilike danas mogu doprineti pojačanju tegoba kod osoba sa povišenim krvnim pritiskom i srčanim problemima, kao i kod nervno labilnih. Kod meteoropata je moguća glavobolјa i nervoza. Savetuje se smanjena fizička aktivnost i zaštita od UV zračenja.

Porodilište

beba-novorodence-80x80-obrU čačanskom porodilištu u toku jučerašnjeg dana rođene su četiri bebe, dve dvojčice i dva dečaka, dok u porodilištu bolnice u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja.

Uprava saobraćajne policije

policijaa-servis-obrPrema podacima iz čačanske Uprave saobraćajne policije, sinoć se u selu Caganje dogodila jedna saobraćajna nezgoda u kojoj nije bilo povređenih putnika. U samom gradu, kao i na području Gornjeg Milanovca, Ivanjice i Lučana nije bilo saobraćajnih nezgoda. Za danas nisu planirane radarske kontrole, ali se vozačima savetuje maksimalna opreznost u vožnji, naročito tokom popodneva i večeri kada se na gotovo svim putevima očekuje pojačan saobraćaj zbog završetka praznika.

Stanje na putevima

stanje-na-putevimaPoslednji dan prvomajskih praznika doneće još jedan talas pojačanog saobraćaja. Iz Automoto saveza Srbije vozačima savetuju da na put krenu nešto ranije kako bi izbegli kasnije popodnevne i večernje gužve, a naročito zbog mnogobrojnih deonica na kojima je zbog radova smanjen protok vozila što donosi usporenu vožnju i formiranje kolona, pa je potrebno više vremena za prolazak od uobičajenog.
Zbog radova saobraćaj je usporen i odvija se naizmeničnim propuštanjem vozila na delu jedne od najfrekventnijih deonica kroz Ovčar Banju između Kratovske stene i Pakovraća, a vozači mogu koristiti alternativne putne pravce preko Markovice i Guče.
Takođe, saobraćaj može biti usporeniji i na magistrali kod Preljine, a posebno na petlji i prilazu autoputu Preljina – Ljig.
Prema podacima Uprave granične policije na našim graničnim prelazima trenutno nema zadržavanja, ali se tokom dana očekuje veći priliv vozila u smeru ka našoj zemlji zbog čega se na najfrekventnijim prelazima sa Crnom Gorom, Bosnom i Hercegovinom, Hrvatskom i Mađarskom mogu stvoriti kolone uz nešto duža zadržavanja.

Поделите вести