[rstr_selector]

Tri januarska prigovora na čačansko zdravstvo

Od početka januara do danas prigovore na rad zdravstvenih ustanova uložila su tri pacijenta, kaže Milena Bralović, savetnik za zaštitu prava pacijenata. Ona naglašava da su sva tri prigovora podneta u usmenoj formi i sva tri su bila neosnovana.

– Jedan prigovor se odnosio na nepoštovanje početka radnog vremena, drugi na nepoštovanje pauze i treći na kvalitet pružene zdravstvene usluge. U ovom trećem slučaju pacijent je tvrdio da lekar specijalista nije napisao ono što je u uputu izabranog lekara traženo, ali kada smo izvršili uvid u uput ispostavilo se da podnosilac prigovora nije bio u pravu. Zapravo, ispostavilo se da je lekar specijalista dao izveštaj koji je izabrani lekar i tražio. Sva tri prigovora su podneta u usmenoj formi i sva tri su bila neosnovana. Povećanog broja prigovora nije bilo, kaže Bralović.

Prigovori na zdravstvo samo u usmenoj formi

I u poslednja tri meseca prošle godine, građani su prigovore upućivali telefonom, a ne u pisanoj formi. Milena Bralović napominje da je Zakon o zaštiti prava pacijenata propisao i davanje usmene izjave na zapisnik, ali da pacijenti ni taj način ne koriste za prigovore.

– U oktobru smo imali tri prigovora koja su se odnosila na kvalitet lečenja, dostupnost zdravstvene zaštite i pravo dobijanja odgovora po podnetom prigovoru. Neslaganje pacijenata sa načinom na koji lekari postupaju ukazuju samo na to da se pacijenti često ne slažu sa protokolom koji svaki lekar u svojoj oblasti ima i koji mora da poštuje. Dostupnost zdravstvene zaštite se odnosi na to da pacijenti nisu mogli da obave određeni pregled u datom momentu, odnosno kada su smatrali da im to treba. Što se tiče termina za odgovor po podnetom prigovoru, podnosioci prigovora su smatrali da treba odmah da im bude odgovoreno. Međutim, radi se o optimalnom roku od 8 do 15 dana. U novembru je bilo sedam prigovora i uglavnom su se odnosili na kvalitet i dostupnost zdravstvenih usluga, a čak tri prigovora su se odnosila na dobijanje uputa i nemogućnost zakazivanja u nekim drugim centrima. U decembru sam imala jedan prigovor koji se takođe odnosio na dostupnost zdravstvene zaštite, rekla je Bralović.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *