Tri medalje za bicikliste Borca na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu

Tri medalje za bicikliste Borca na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu

Na Prvenstvu Srbije u ciklo krosu, koje je održano u nedelju na Srebrnom jezeru biciklisti Borca, Matija Peković, Boško Veličić i Bojan Vasović osvojili treća mesta.

0
Matija Petković na pobedničkom postolju

Na Srebrnom jezeru je u nedelju 28. januara održano Prvenstvo Srbije u ciklo krosu u organizaciji Biciklističkog saveza Srbije i opštine Veliko Gradište.
Ciklo kros je biciklistička disciplina koja se održava u zimskom periodu i kombinacija je trčanja, prelaska preko prepreka i vožnje bicikla. Veoma je specifična i zahtevna disciplina koja služi da se lakše prevaziđe zimski period.
U kategoriji poletaraca koji su vozili jedan krug, najmlađi član ekipe Matija Peković osvojio je treće mesto.

Boško Veličić na pobedničkom postolju
Boško Veličić na pobedničkom postolju

U kategoriji mlađih kadeta koji su vozili tri kruga, Boško Veličić, kome je ovo prva sezona u toj uzrasnoj kategoriji osvojio je treće mesto. Dobru vožnju imao je i Dejan Cogoljević osvajanjem četvrtog mesta. U kategoriji juniora koji su vozili osam krugova, Bogdan Milošević je osvojio četvrto mesto, ali nešto lošiji start udaljio ga je od borbe za medalju.

U kategoriji seniora očekivalo se da će Stefan Stefanović, a pogotovo novo pojačanje Borca Jovan Rajković, biti konkurentni za medalju. Međutim nešto lošiji start i kasnije lošija vožnja uzrokovali su da ne ostvare očekivano. Stefan Stefanović je osvojio šesto mesto, dok je Jovan Rajković bio plasiran između 10 i 15 mesta.

U kategoriji mastersa, koji su vozili zajedno sa juniorima, Bojan Vasović osvojio je treće mesto.

U ovoj kategoriji biciklisti Partizana iz Beograda osvojili su ubedljivo prva tri mesta.

Proglašeni pobednici Kupa Srbije za 2017. godinu 

ekipa-sa-trofejima-sa-kupa-srbije-iz-2017-godineNa svečanosti po završetku prvenstva obavljeno je proglašenje pobednika Kupa Srbije za 2017. godinu. Biciklisti Borca osvojili su u ekipnom plasmanu drugo mesto kod seniora i poletaraca i treće mesto kod kadeta. U pojedinačnom plasmanu senior Marko Danilović osvojio je drugo mesto, a poletarac Boško Veličić treće mesto.

 

POSTAVI ODGOVOR