[rstr_selector]
Foto: Arhiva Dženarika info

Tri saobraćajne nezgode na teritoriji Čačka, dve osobe teško povređene

Policijska uprava

Prema podacima iz Uprave saobraćajne policije na čačanskoj teritoriji juče su se dogodile tri saobraćajne nezgode. U jednoj koja se dogodila u centru grada, pored materijalne štete nije bilo povređenih putnika, dok su u nezgodama koje su se dogodile u Ljubiću i Donjoj Gorevnici dve osobe teško povređene. Radarska kontrola za danas je planirana na obilaznici oko Čačka.

Hitna pomoć

Hitna pomoć u Čačku je imala u toku prethodna 24 sata ukupno 62 intervencije od kojih 41 na terenu, a 21 u ordinaciji. U Gornjem Milanovcu, u službi Hitne medicinske pomoći lekari su pregledali 25 pacijenata, a obavili su i šest kućnih poseta.

Bioprgonoza

Srčani bolesnici i astmatičari mogu osećati izvesne tegobe usled očekivane biometeorološke situacije. Meteoropatske reakcije su moguće u vidu reumatskih bolova, neraspoloženja i glavobolјe. Preporučuje se pojačana pažnja u saobraćaju.

Vodosnabdevanje

Jutros je registrovan kvar u Bulevaru Vuka Karadžića kod „Disa“ gde je zatvorena voda zbog radova koje obavljaju radnici čačanskog Vodovoda. Drugi kvar je u Atenici u Ulici 72, međutim on će biti saniran tokom dana. Na području Gornjeg Milanovca je došlo do pucanja cevi u Lutovnici i kvar će biti saniran do 12 sati.

Porodilište

U porodilištu čačanske bolnice u toku prethodna 24 sata rođene su dve bebe, dečak i devojčica, a u milanovačkom porodilištu juče je rođen jedan dečak.

Stanje na putevima

Poslednjih dana česete promene vremena donose promenljive uslove vožnje, danas će umereno oblačno vreme povremeno uslovljavati mokre kolovoze zbog slabe kiše. Porast dnevnih temperatura i kiša uticaće da odroni zemlje i kemena budu češći, zato se vozačima preporučuje sporija vožnja na deonicama puteva koji prolaze pored Ibra, a posebno između Kraljeva i Raške, kroz Ovčarsko- kablarsku klisuru, od Zlatibora ka Kokinom brodu i Prijepolju, dolinom Lima, a ugrožavaju bezbednost saobraćaja i na Đerdapskoj magistrali kao i duž klisura i useka u istočnoj i jugoistočnoj srbiji. Na autouptevima i na glavnim magistralnim pravcima trenutno nema vanrednih zastoja i prekida osim na deonicama gde je zbog radova saobraćaj usporen. Svi prilazi zimskim turističkim centrima su prohodni, zimska oprema je na ovim putevima obavezna, a snega na kolovozu ima samo na prilazima Kopaoniku.
Produženi su radovi na asfaltiranju deonice magistralnog puta Kneževići – Bela Zemlja – Užice do 1. aprila naredne godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole tokom zimskog održavanja, pa je i dalje na snazi obustava saobraćaja od 8 do 15 časova. Vozila se preusmeravaju lokalni put kroz Mačkat.
Na putu Aljinovići –Sjenica – Novi Pazar od ponedeljka 9. do subote, 14.decembra na snazi će biti obustava saobraćaja od 09.30 do 14.30 časova, a alternativni pravac za vreme obustave vodi preko Ivanjice i dalje preko Užica.

Поделите вести