Претрага
[rstr_selector]

Tri saobraćajne nezgode i pet povređenih za 24 časa

Elektrosnabdevanje

eps malaSnabdevanje električnom energijom u Moravičkom okrugu danas je uredno. Prema informacijama iz pogona Elektrodistribucije u Čačku, Gornjem Milanovcu, Ivanjici i Lučanima nema kvarova na elektromreži, a za danas nisu planirani ni radovi koji bi zahtevali isključivanje struje.

Vodosnabdevanje

voda servis malaI snabdevanje vodom na teritoriji okruga uglavnom je uredno. Osim manjeg kvara koji je na vodovodnoj mreži kod škole u Rakovi evedentirao čačanski „Vodovod“, drugih kvarova nema, a nema ni radova zbog kojih bi voda bila planski isključena.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaU službi Hitne medicinske pomoći u Čačku u toku prethodna 24 časa evidentiran je 21 ambulantni pregled, a na terenu su lekari intervenisali 47 puta. Njihove kolege u Gornjem Milanovcu u ordinaciji su pregledali 23 pacijenta i obavili 11 kućnih poseta. Ivanjički lekari su imali 60 hitnih intervencija od kojih je 3 bilo na terenu, a tri pacijenta su prevezena na dalje lečenje u čačansku bolnicu.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza-2Relativno pobolјšanje biometeorološke situacije će doprineti smanjenju tegoba kod većine hronično obolelih osoba. Izvesna opreznost se i dalјe savetuje kardiovaskularnim i cerebrovaskularnim bolesnicima. Tokom jutarnjih časova, u predelima sa maglom, tegobe mogu imati astmatičari. Nesanica i glavobolјa su moguće meteoropatske reakcije.

Porodilište

porodiliste malaOva subota donosi nam šest lepih vesti iz dva porodilišta u Moravičkom okrugu. Na taj način, ujedno, saznajemo i za koliko se povećava broj stanovnika i Čačku, Gornjem Mialnovcu, Ivanjici i Lučanima. U toku proteklog dana i noći u čačanskom porodilištu rođena su dva dečaka i dve devojčice, dok su u Gornjem Milanovcu rođeni jedan dečak i jedna devojčica.

Policijska uprava

policija znacka malaPrema informacijama iz Policijske uprave u Čačku, na teritoriji Moravičkog okruga u toku protekla 24 časa dogodile su se tri saobraćajne nezgode. U dve saobraćajne nesreće koje su se dogodile u Čačku jedna osoba je teško povređena, a dve osobe su zadobila lake telesne povrede. U nezgodi koja se dogodila u Gornjem Mialnovcu dve osobe su lakše povređene. Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja saobraćaja do 19 časova u Čačku, Ivanjici i na deonici Preljina-Ovčer Banja.

Поделите вести