Претрага
[rstr_selector]

Tri saobraćajne nezgode za vikend

Saobraćajna policija

policija znacka malaPrema podacima Policijske uprave u Čačku u toku prethodnog vikenda na teritoriji Moravičkog okruga dogodile su se tri saobraćajne nezgode. U jednoj nezgodi koja se dogodila u Čačku jedna osoba je lakše povređena, a u po jednoj nezgodi u Gornjem Milanovcu i Ivanjici po dve osobe su zadobile lake telesne povrede.
Radari će danas kontrolisati brzinu kretanja vozila u Čačku do 18 časova, u Preljini od 14-18 i u  Ivanjici do 16 časova.

Elektrosnabdevanje

eps malaPrema informaciji iz Elektrodistribucije u Gornjem Milanovcu, danas će od 8 do 15 časova bez struje biti stanovnici zaseoka Mrdjenica u Takovu. Radova će, u istom vremenskom periodu biti i u Nevadama, zaselak Miločaj prema Rapaj brdu i u Vracevšnici, zaselak Sredojevići i Lukovići. Na području Elektrodistribucije Ivanjica od 8.30 do 14.30 struje neće biti u Mrkočevcu, naselje oko Daba i od 8.00 do 10.00 u Crnjevu, naselje oko Obrenović Milana tbog radova na elektromreži. Dežurni dispečeri elektrodistribucija u Čačku i Guči saopštili su ovog jutra da nema kvarova niti planiranih radova na elektromreži.

Vodosnabdevanje

voda servis malaNa uglu ulica Cara Lazara i Obilićeve se nastavljaju radovi na popravci kvara na vodovodnoj mreži. Moguće zatvaranje vode do popravke kvara. Saobraćaj je u tom delu redukovan pa se mole građani da ispoštuju privermenu vertikalnu signalizaciju. U ulici Dragoslava Bojića ka spomeniku „Tanasko Rajić“  i ulici „70“ kod pruge „Čačak-Kraljevo“ došlo je do kvara na vodovodnoj mreži. Kvarovi će biti sanirani u toku dana, ali je moguće kratkotrajno zatvaranje vode do popravke kvara. Prema informacijama iz komunalnih preduzeća u Gornjem Milanovcu, Ivanjici, Guči i Lučanima kvarova na vodosistemu u ovim opštinama nema, a neće biti ni radova zbog kojih bi voda bila planski isključena.

Grejanje

radijator malaSistem daljinskog grejanja u Čačku ovog ponedeljka funkcioniše bez problema. Nema kvarova niti prekida u isporuci toplotne energije. Ista situacija je i u Gornjem Milanovcu, saznajemo u tamošnjem komunalnom preduzeću.

Hitna pomoć

hitna pomoc malaLekari čačanske Hitne pomoći u toku prethodna 24 časa obavili su 44 kućne posete, a u ordinaciji su pregledali 46 pacijenata. U Gornjem Milanovcu je evidentirano 46 ambulantnih pregleda i 15 kućnih poseta, dok su ivanjički lekari intervenisali 70 puta od čega 4 puta na terenu.

Biometeorološka prognoza

bioprognoza-2Nastavlјa se period sa nepovolјnim uticajem biometeoroloških prilika na osobe sa cerebrovaskularnim i psihičkim obolјenjima. Kod drugih hroničnih bolesnika se očekuje delimično smanjenje tegoba. Meteoropatske reakcije mogu biti izražene u vidu razdražlјivosti i pospanosti. U saobraćaju se savetuje izuzetan oprez.

Porodilište

porodiliste malaPrvi dan ove radne sedmice protiče i znaku broja jedan. Jedna beba rođena u protekla 24 časa, jedna devojčica upisuje se u matične knjige, jedan stanovnik više u Moravičkom okugu. Naime, u porodilištu čačanske bolnice u toku proteklog dana i noći rođena je jedna devojčica. U porodilištu u Gornjem Milanovcu nije bilo porođaja, ali očekujemo da vesti iz ove ustanove sutra bude bolje.

Поделите вести