Tridesetogodišnjica „Glasa biblioteke“

Tridesetogodišnjica „Glasa biblioteke“

U ovogodišnjem broju „Glasa biblioteke“, štampano je jedanaest radova čiji su autori bibliotekari iz Beograda, Kragujevca, Kraljeva, Bačke Palanke, Bosilegrada, Čačka i drugih gradova

0

Ove godine se obeležava 30 godina od kada je Gradska biblioteka u Čačku objavila prvi broj stručnog časopisa za bibliotekarstvo „Glas biblioteke“. Časopis izlazi jednom godišnje i trudi se da dosledno prati i objavljuje novine u bibliotečkoj teoriji i praksi, prenosi iskustva u radu Biblioteke u Čačku kao i drugih biblioteka iz Srbije i inostranstva. U ovogodišnjem, 23. broju „Glasa biblioteke“, štampano je jedanaest radova čiji su autori bibliotekari iz Beograda, Kragujevca, Kraljeva, Bačke Palanke, Bosilegrada, Čačka i drugih gradova.

„Štampana reč 2017“

Teme novog „Glasa biblioteke“ biće predstavljene u okviru manifestacije „Štampana reč 2017”, u sredu, 21. februara u 13 časova u Galeriji Narodnog muzeja u Čačku. U programu će učestvovati Bojana Vukotić, bibliotekar-savetnik iz Narodne biblioteke Srbije i Bogdan Trifunović, direktor čačanske Biblioteke i urednik časopisa.

POSTAVI ODGOVOR