Trnava povukla tužbu protiv Grada

Trnava povukla tužbu protiv Grada

- U ovom sporu nije postizan nikakav dogovor sa žiteljima Trnave već su oni sami povukli tužbu, nakon čega je ovaj spor okončan, rekla je Katarina Novković, gradski pravobranilac

0

Sudski spor koji su meštani Trnave vodili zbog namera gradskih vlasti da se na postojeći seoski vodovod priključi rzavska voda, u kom slučaju bi „Vodovodu“ bez naknade predali na upravljanje postojeću mrežu seoskog vodosistema koju su meštani sami izgradili o svom trošku, završen je krajem prošle godine tako što je 39 žitelja Trnave povuklo tužbe.

Prema rečima Katarine Novković, gradskog pravobranioca, postupak je vođen od aprila 2016. godine do 20. decembra prošle godine i sada se očekuje Rešenje suda o povlačenju tužbe koja je imala za predmet smetanje poseda.

Meštani samoinicijativno povukli tužbu

– Meštani Trnave su smatrali da su Čačak i firma izvođač radova smetali tužioce tako što su izvršili građevinske radove i instalirali vodovodne cevi na rezervoaru u Trnavi, koji nesporno pripada Trnavskom vrelu i zahtevali vraćanje u prvobitno stanje. Održano je 11 rasprava, saslušani su svi relevantni svedoci i veći broj tužilaca, nakon čega se ispostavilo da je tužba neosnovana, rekla je Katarina Novković.

Ona je objasnila da u ovom sporu nije postizan nikakav dogovor sa žiteljima Trnave i dodala da su oni sami povukli tužbu, nakon čega je ovaj spor okončan.

POSTAVI ODGOVOR