Претрага
[rstr_selector]

Turci zainteresovani za proizvode Fabrike reznog alata

Posle prošlonedeljnih razgovora sa predstavnicima turske Kompanije “Makina takim endustrisi” iz Istanbula, zaposleni u čačanskoj Fabrici reznog alata nadaju se da su na domak jednog veoma značajnog i velikog posla. Rukovodstvo fabrike još ne želi da govori o detaljima, jer kažu da nije postignut konačan dogovor o načinu saradnje, zbog čega očekuju još jedan razgovor sa Turcima do kraja februara.

Turski privrednici boravili su tri dana u Čačku krajem prošle nedelje i sa čelnicima Fabrike reznog alata razgovarali o eventualnoj saradnji. Direktor čačanske Fabrike Milan Vidaković, kaže da će se najverovatnije prvo realizovati komercijalna saradnja. Direktor dodaje da su sa predstavnicima turske kompanije u Čačak dolazili i njihovi stručnjaci:

“ Oni su pogledali naše kapacitete, procenili su šta možemo i koliko možemo. Naša fabrika im odgovara jer ima tu branšu alata, sličnu kao dve firme u samoj Tuskoj koje su oni kupili. Imaju velike potrebe za reznim alatom, ne samo na njihovom tržištu.“– kaže Vidaković i objašnjava da se radi o veoma ozbiljnoj firmi iz Turske, iza koje stoji Investicioni fond “Ulker”, a da pokriva tržišta Turske, celog Srednjeg i Bliskog Istoka, kao i severne Afrike.

“ Za nas je to veoma interesantno tržište, budući da smo tamo veoma malo prodavali. Radi se o potencijalno veoma velikom poslu, ali trajaće ti dogovori još. Tek smo definisali ono što se odnosi na nivo kvaliteta, potreba, opreme. mašinskog parka… A sad bi trebalo da krenemo u konkretizaciju, odnosno poslovnu saradnju. Prvo ćemo ići na čisto komercijalnu saradnju u smislu proizvodnje. Eventualno u nekom daljem koraku možda bude i nekog strateškog partnerstva… Privatizacija nije prioritet ni njima, ali nije ni nemoguća, a zavisi od razvoja situacije. Još ne mogu da govorim ništa konkretno, ali nadam se da će u vrlo kratkom periodu ovo biti dobra vest za fabriku i za Čačak.“ – kaže Vidaković.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести