Претрага
[rstr_selector]

Turisti iz Indije stižu u Vrnjačku Banju

Većina turističkih agencija u Srbiji bavi se organizacijom putovanja na destinacije van naše zemlje, a jedna od retkih čiji je cilj prvenstveno dovođenje gostiju iz inostranstva u Srbiju je Turistička agencija „Spa travel” iz Vrnjačke Banje.

Organizovane ekskurzije za strance

Nikica Pantović, direktor sektora za turizam, kaže da su to do sada uglavnom bile grupe iz zemaljа u okruženju kao što su Bugarska, Rusija, Makedonija, Grčka i druge zemlje. Međutim, za nekoliko dana Vrnjačku Banju će posetiti gosti iz Indije, koji su prema Pantovićevim rečima, zainteresovani za srpsku istoriju, kulturu i tradiciju koja se umnogome razlikuje od njihove.

– Ove godine smo uspeli da napravimo višegodišnji ugovor za dovođenje organizovanih grupa iz Indije. Prva grupa koju čini 35 turista će nam doći 20. maja, drugu grupu očekujemo 3. juna, dok će treća i četvrta grupa doći krajem juna i početkom jula. Glavni razlozi njihovog dolaska u Srbiju jesu drugačija istorija i kultura, ali i sportske pripreme u Vrnjačkoj Banji. Indijci su oduševljeni time što je Srbija mala zemlja, a ima veoma uspešne reprezentacije u gotovo svim sportovima. Oni će osetiti duh srpskog naroda kroz sportske aktivnosti, a imaće priliku da se lepo provedu, odmore i druže u našoj zemlji. Za njih smo pripremili organizovane ekskurzije do najinteresantnijih i najznačajnijih lokaliteta u okruženju, kao što su manastiri, prirodne lepote Srbije i drugo, kaže naš sagovornik.

Поделите вести

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Сродне вести