Turistička organizacija Topola na novoj lokaciji

Turistička organizacija Topola na novoj lokaciji

Izgradnja Vizitorskog centra je jedan od najvećih turističkih projekata u poslednjoj deceniji, zahvaljujući kome nastavljamo rad u znatno povoljnijim uslovima, navode u Turističkoj organizaciji "Oplenac"

0

Krajem decembra, Turistička organizacija „Oplenac“ uselila se u nove prostorije Vizitorskog centra, zvanično otvorenog u septembru prošle godine. Smeštena nadomak prostorne kulturno-istorijske celine Karađorđev grad, ova ustanova se sada može pohvaliti savremenim, multifunkcionalnim objektom površine 430 kvadrata. Sastoji se iz moderne suvenirnice, konferencijske sale sa svim pratećim sadržajima i pet apartmana, posebno značajnih za turističku ponudu Topole. Njihov smeštajni kapacitet može da primi jedanaest osoba, kaže Tanja Mićić, koordinator za projekte Turističke organizacije „Oplenac“ Topola.

– Što se tiče same Turističke organizacije, ove godine smo sa posebnim štandom učestvovali na 41. Sajmu turizma u Beogradu. Naredno predstavljanje je 19. i 20. aprila na Međunarodnom sajmu u Bijeljini, gde učestvujemo prvi put. Uključeni smo u veliki broj projekata, pre svega u saradnji na aktuelnom regionalnom projektu za ekonomsko osnaživanje žena. Zatim, tu je rad na razvoju zelenog i gastro turizma, nabraja ona.

Zanimljiv i stabilan godišnji učinak

Kao jedinstveni turistički proizvod, Topola prvenstveno nudi Oplenac sa zadužbinskim kompleksom Karađorđevića. Pored toga, u poslednje vreme se insistira na vinskom i seoskom turizmu, tako da u Topoli trenutno postoji jedanaest registrovanih domaćinstava sa smeštajnim kapacitetima i mogućnošću kupovine proizvoda koje prave meštanke. Prema statističkim podacima, godišnja poseta broji oko 100.000 turista, pri čemu su najčešće đačke ekskurzije, ali i individualne posete. Kao poseban kuriozitet, izdvaja se čuvena Oplenačka berba, koju tokom tri dana poseti od sto do sto pedeset hiljada turista.

POSTAVI ODGOVOR