Turistički slogan za Zapadnu Srbiju

Turistički slogan za Zapadnu Srbiju

Cilj raspisivanja konkursa za turistički slogan regije Zapadna Srbija je unapređenje promotivnih aktivnosti i bolje pozicioniranje ove regije na turističkoj mapi Srbije

0

Turistička organizacija regije Zapadna Srbija nedavno je raspisala konkurs za izbor slogana za ovu oblast. Prema rečima direktora ustanove, Miroslava Rađena, cilj je unapređenje promotivnih aktivnosti i bolje pozicioniranje ove regije na turističkoj mapi Srbije. Predloženi slogan treba da ima regionalnu komponentu, naglašava Rađen, i dodaje da slogan ne sme da favorizuje nijednu od deset opština članica.

– Ovo je jedan od načina da se omogući ljudima iz cele Srbije da dostavljaju kreativna rešenja za izbor slogana koji ćemo mi kasnije koristiti za razne aktivnosti, poput štampanja promotivnih materijala ili sajamskih nastupa. Ono što je za nas specifično to je da smo regionalna turistička organizacija i da slogan sve to treba da obuhvati, a da nikoga posebno ne ističe. Ovde je mnogo atraktivnih turističkih destinacija, u našoj organizaciji su i Tara, Zlatibor, Zlatar, Golija, Mokra Gora sa Šarganskom osmicom, Uvac i da ne nabrajam dalje. Očekujemo kvalitetna rešenja slogana, ističe Rađen.

Otvoreni za saradnju

Iako teritorijalno pripada Zapadnoj Srbiji, Čačak nije član jedine regionalne Turističke organizacije koja obuhvata deset gradova i opština. Miroslav Rađen, direktor Turističke organizacije regije Zapadna Srbija objašnjava zašto je to tako i naglašava da prostora za saradnju uvek ima.

– Kada smo osnivani 2006. godine, rukovodili smo se strategijom razvoja turizma koja je obuhvatala jedan širi deo jugozapadne Srbije. Ideja je bila da upravo one lokalne samouprave koje su zainteresovane da učestvuju u radu regionalne turističke organizacije zaista i postanu članice. To je te 2006. godine obuhvatalo opštine Zlatiborskog okruga i opštinu Ivanjica. Mi smo otvoreni za saradnju i smatramo da one lokalne samouprave i turističke organizacije koje imaju interes da se priključe treba da pokrenu inicijativu i da to i učine, kaže Rađen.

POSTAVI ODGOVOR