Turistički vaučeri popularni i u Gornjoj Trepči

Turistički vaučeri popularni i u Gornjoj Trepči

Specijalna bolnica za rehabilitaciju u Gornjoj Trepči već je popunila 90% kapaciteta; najviše domaćih gostiju je iz Beograda, a stranih iz Rusije

0

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju u Gornjoj Trepči uvek se traži krevet više, tvrdi Bojan Babić, direktor marketinga u ovoj ustanovi i dodaje da je ove godine povećan broj gostiju koji koriste vaučere Ministarstva turizma. Babić kaže i da je popunjenost njihovih kapaciteta uvek iznad 90%.

– Na kraju prošle godine imali smo oko 1.500 vaučera, a mislim da će ih ove godine biti preko 3.000 s obzirom na to da je samo do sada iskorišćeno 500. Odziv je više nego pozitivan a broj gostiju je povećan za 10% i kod nas i u privatnom smeštaju, koji inače čini 2/3 smeštajnih kapaciteta u ovoj banji, kaže Babić.

Broj gostiju iz regiona u porastu

Direktor marketinga u Specijalnoj bolnici u Gornjoj Trepči kaže da im najveći broj domaćih gostiju dolazi iz Beograda i okoline, a da su na drugom mestu gosti iz Šumadije i Pomoravlja.

– Veoma nam je zanimljiv podatak da su Užice, Požega, Čačak, Kragujevac i Kraljevo na drugom mestu kao gradovi iz kojih nam domaći gosti dolaze. Što se tiče stranaca, najveći broj pacijenata dolazi iz Rusije što nije ni čudo s obzirom na to da smo tamo promociju počeli još 2010. godine. Posle Rusa, najbrojniji su gosti iz Bosne i Hercegovine, a zanimljivo je da u poslednje dve godine imamo veliki porast gostiju iz Makedonije, rekao je Babić.

Bojan Babić kaže i da je u Gornjoj Trepči počelo kulturno leto u organizaciji Specijalne bolnice, a koje podrazumeva održavanje raznih kulturnih programa ispred Stacionara.

 

POSTAVI ODGOVOR